Terapii alternative

#vacanta #talpa gastei #roinita #relaxare vacanta #plante relaxare #plante somn

Adio, stres in vacanta! 5 plante care te ajuta sa te relaxezi

Vacanta este, teoretic, o perioada de relaxare si odihna, o pauza necesara de la activitatile profesionale. Practic, insa, ea poate fi si o sursa de stres. Desi poate parea paradoxal, plecarea in concediu provoaca anumitor persoane o multime de griji si framântari. „Daca vacanta atât de mult asteptata nu se petrece asa cum trebuie?” „Oare cum o sa ne descurcam cu copilul?” „Daca se intâmpla ceva pe drum?” Pentru a nu lua stresul cu voi si in vacanta, iata o serie de recomandari si remedii din plante cu efecte relaxante dovedite.
 

Trucuri pentru starea de bine

In vacanta este bine sa ne sustragem temporar de la reguli de orice fel si sa facem exact ceea ce simtim ca ne place. Psihologii ne recomanda sa ne decontectam complet de la responsabilitatile profesionale si sa fim in acea stare de relaxare profunda care ne permite sa facem activitati pentru sufletul nostru.

Placerile din copilarie sunt un izvor de energie la maturitate. De aceea e bine ca, macar in vacanta, sa ne aducem aminte de ceea ce ne facea fericiti in copilarie si sa incercam a recrea acea stare. Desertul preferat din copilarie, plimbarile in natura, intalnirile cu prietenii din timpul scolii sunt mici trucuri cu ajutorul carora ne reincarcam bateriile in concediu.

Planificarea sejurului si impachetarea bagajelor conform unei liste intocmite din timp ne ajuta sa scapam de aspectele neprevazute care ne pot strica buna dispozitie când ajungem la destinatie.

Concediul intr-un loc indepartat, total diferit fata de mediul cu care suntem obisnuiti, nu este o idee prea buna dupa o perioada de stres foarte mare la serviciu sau in viata personala. Este posibil sa nu ne placa si sa implice un mare efort de adaptare.
Reveniti la obiceiul siestei, mai ales ca 20-30 de minute de somn dupa-amiaza, intr-un hamac, pe sezlong, la tarmul marii sau intr-o poienita de munte, fac minuni pentru starea de bine.

Remedii din farmacia naturii

Remediile blande din plante sunt ideale pentru echilibrul emotional si normalizarea starii de spirit in concediu. Acestea ne ajuta sa profitam din plin de vacanta pentru a ne odihni si a avea un somn sanatos. Este esential ca, mai ales in aceasta perioada, sa alungam stresul, gândurile negative, nervozitatea si agitatia pentru a dormi bine. Farmacia naturii ne pune la dispozitie urmatoarele plante cu efecte dovedite antistres: roinita, valeriana, talpa-gastei, hameiul, paducelul.

  • Roinita  ajuta la imbunatatirea starii de spirit, are efect sedativ si antidepresiv si constituie o sursa naturala de vitamina C.
  • Valeriana este renumita pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajuta la o adormire rapida si la un somn profund in timpul noptii.
  • Talpa-gastei – sustine activitatea sistemului nervos, stabilizeaza emotiile reducând nelinistea, teama, nervozitatea, are actiune analgezica si antispasmolitica.
  • Paducelul contribuie la scaderea tensiunii arteriale si a palpitatiilor, protejeaza sistemul cardiovascular in situatii de stres, este dovedit ca tonic cardiac, sustine circulatia sangvina la nivelul creierului.
  • Hameiul ajuta la dobândirea unui somn odihnitor, are actiune calmanta, analgezica si constituie o buna sursa de vitamine din grupul B si E.

Sursa foto: allnewsharing.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului