Terapii alternative

#aromoterapie stres #tehnici respiratie #tehnici relaxare #combatere stres #stres

Adio, stres, in 60 de secunde! Top 3 metode la indemana

Studiile arata ca 75% dintre romani spun ca se simt stresati si suprasolicitati la locul de munca, iar 80% se plang de probleme cu somnul, migrene si oboseala, cauzate tocmai de suprasolicitare. Daca si tu ai astfel de probleme, incearca pe cat posibil sa te detensionezi de fiecare data cand ai ocazia. Iata cele mai simple tehnici de relaxare ce nu-ti fura mai mult de un minut din program.

1. Respira adanc

Exercitiile de respiratie nu sunt destinate doar solistilor sau practicantilor de yoga. Ele functioneaza pentru orice om in parte, iar reglarea respiratiei intr-un moment tensionat ajuta la eliberarea de endorfine in organism, proces ce duce la o stare de relaxare, informeaza livestrong.com.

2. Imagineaza-ti un loc frumos

Psihologii recomanda adesea autosugestia. Si nu degeaba! Imaginea unui loc frumos, care ne inspira calm şi detaşare de frenezia zilnica, poate duce la atenuarea starii de nervi. Cel mai bine este sa ne gandim la un loc idilic, poate chiar unul pe care l-am vizitat in concediu.

3. Decojeste o portocala

Decojirea unei portocale este cea mai la indemana metoda de aromaterapie! Mirosul cojii de portocala, in timpul decojirii, stimuleaza creierul sa produca endorfine, hormon al starii de bine.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare