Terapii alternative

#masaj #masaj profesionist #maseur

7 motive pentru care meriti un masaj bun

Din cand in cand corpul tau are nevoie de putin rasfat. Lasa-te pe mainile unui maseur profesionist si vei pleca nu doar mai relaxata, ci si mai sanatoasa. Iata cele 7 motive esentiale pentru care masajul trebuie sa iti fie un bun prieten:

1. Lupta impotriva durerii

Masajul este cea mai buna metoda de a scapa de durerile de spate, intrucat prin masarea muschilor se elibereaza tensiunea acumulata. Masajul actioneaza local, prin stimularea circulatiei sangelui, a fluxului limfatic, dar ajuta si la eliberarea endorfinelor care lupta impotriva durerilor si infectiilor. Un studiu recent a aratat ca masajul poate fi mai eficient decat medicamentele clasice, acupunctura, gimnastica sau yoga.

2. Te ajuta sa dormi mai bine

Un masaj bun te va face sa te simti calm si relaxat si te va ajuta sa dormi foarte bine. Conform Touch Research Institute, studiile arata ca masajul creste valurile delta, cele legate de somnul adanc. Mai mult, masajele sunt cunoscute si ca un remediu bun contra insomniei.

3. Actioneaza impotriva sindromului premenstrual

Masajul lupta si impotriva simptomelor asociate menstruatiei. Alunga durerea si balonarea, calmeaza crampele iti confera buna dispozitie. Atunci cand iti faci programare la salon, mentioneaza faptul ca doresti un masaj conceput special pentru sindromul premenstrual.

4. Te face sa te simti bine

Este dovedit faptul ca un masaj reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, si sporeste producerea asa-numitilor hormoni ai fericirii, dopamina si serotonina. Asta inseamna ca, dupa ce vei iesi din salonul de masaj, te vei simti mult mai bine, iar starea ta va dura mult timp!

5. Creste apetitul sexual

Exista saloane special concepute pentru cupluri. Iti poti lua sotul sau, dupa caz, iubitul si sa mergeti impreuna la un astfel de masaj. Totul se desfasoara intr-un cadru romantic, intim, iar cand veti pleca de acolo veti mai relaxati, mai plini de viata si cu o dorinta mai mare pentru sex!

6. Te face sa te simti mai supla

Masajul imbunatateste drenajul limfatic, care ajuta la detoxifiere. Trupul tau se va simti mai puternic, revigorat. Masajele imbunatatesc circulatia sanguina, facandu-te sa te simti supla si tonifiata!

7. E un remediu contra racelilor

Masaje regulate cresc productia de celule albe din sange, care ajuta la lupta impotriva infectiilor si a racelii. S-a dovedit faptul ca cei care au apelat la masaje regulate au suferit mai rar de acnee, infectii si raceli.

Sursa foto: quint-essenza.i

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare