Terapii alternative

#combatere alergii #alergii uleiuri esentiale #alergii #uleiuri esentiale

6 uleiuri esentiale care combat alergiile

Alergiile sunt prezente mai ales la inceput de primavara sau la finalul verii, fiind extrem de daunatoare pentru organism. Atunci cand esti alergic s-ar putea ca starea ta de sanatate sa iti fie afectata pe tot parcursul vietii si de aceea trebuie sa iei anumite masuri in asa fel incat sa poti ameliora simptomele.

Uleiurile esentiale pot fi folosite pentru tratarea sau ameliorarea simptomelor alergiilor, acestea fiind amestecuri din plante, putand fi utilizate in diverse forme, fie prin folosirea unui difuzor pentru pulverizarea lor in aer, fie prin adaugarea lor in apa din baie, fie inspirandu-le direct din recipient.

Fie ca te folosesti de aromoterapie, fie ca le aplici direct pe piele este bine sa folosesti uleiurile esentiale conform recomandarilor. Cu toate ca nu exista foarte multe studii care sa demonstreze eficienta aromoterapiei, in realitate aceasta si-a dovedit in timp eficienta, mai ales in tratarea alergiilor. Poti gasi uleiurile esentiale in diverse variante, sticlute individuale sau poti folosi un set uleiuri doterra.

1. Ulei esential de lavanda

Uleiul esential de lavanda este unul dintre cele mai cunoscute, avand numeroase beneficii pentru sanatate. Calmeaza simptomele persoanelor care sufera de alergii, avand capacitatea de a reduce inflamatia. Acesta poate fi folosit atat in difuzor pentru aromoterapie, cat si diluat sau adaugat in apa din cada atunci cand faceti baie.

2. Ulei esential de eucalipt

Acesta are numeroase beneficii pentru sanatate. Stim despre el ca este un bun antiinflamator si poate contribui la decongestionarea nazala. Ca atare, fie ca suferiti de alergii, fie chiar si atunci cand treceti printr-o raceala, uleiul de eucalipt poate fi folosit pentru ameliorarea simptomelor, ajutandu-va sa respirati mai bine. Prin aromoterapie cu ulei de eucalipt se va reduce inflamatia si de aici aproape ca incep sa dispara simptomele alergice. Puteti sa folositi un difuzor pentru a pulveriza uleiul in aer. Cu toate ca este bun pentru anumiti oameni, eucaliptul trebuie folosit cu prudenta, putand provoca la randul lui alte alergii.

3. Ulei esential de arbore de ceai

Uleiul esential de arbore de ceai poate ameliora simptomele alergiilor. Este un puternic antiinflamator, asa ca poate fi folosit de persoanele care sufera de astfel de probleme de sanatate. Cu toate acestea, se va folosi cu prudenta, putand la randul lui sa provoace alte alergii. Nu se inghite intrucat poate produce efecte nedorite, ci se va folosi prin pulverizare.

4. Ulei esential de menta

Uleiul esential de menta este perfect pentru cei ce sufera de alergii. Ajuta la decongestia nazala, vei respira mai usor doar prin aplicarea uleiului pe piele, diluat, sau prin folosirea unui difuzor. Ai putea incerca sa combini uleiul de lavanda cu uleiul de lamaie si uleiul de menta si cu siguranta sansele de a va ameliora simptomele alergiei vor fi mai mari.

5. Ulei esential de lamaie

Uleiul de lamaie este esential pentru tratarea alergiilor. De obicei, uleiurile de citrice se folosesc pentru a scapa de alergii, des intalnite in aromoterapie. Ajuta la curatarea sinusurilor, reducerea congestiei nazale, simptomele cele mai des intalnite ale alergiilor. Puteti folosi un difuzor sau puteti aplica direct pe piele, diluat, acest ulei si starea de sanatate se va imbunatati.

6. Amestecuri din diferite uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale se pot amesteca in asa fel incat sa obtinem reactiile cele mai bune pentru tratarea alergiilor. Cu putina creativitate, dar si prin cunoasterea beneficiilor fiecarui tip de ulei, vei reusi sa ameliorezi simptomele alergiilor. Uleiurile esentiale se impart in mai multe categorii – cele florale: levantica, iasomia si trandafirul, de padure: cedru si pin, ierboase: rozmarin, busuioc, mentolate: menta si piperul, medicinale: eucalipt si arbore de ceai, citrice: lamaia si portocala. Pentru a beneficia de cea mai buna eficienta amestecati uleiuri din aceeasi categorie. Se mai pot amesteca aromele florale cu cele picante sau citricele cu aromele de padure. Menta poate fi amestecata cu citricele, dar si cu cele de pamant sau de padure.

Incearca, asadar, uleiurile esentiale daca suferi de alergii - acestea pot ameliora o parte din simptomele neplacute.

Sursa foto: pravalia-naturista.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare