Terapii alternative

#oboseala #somn #dimineata #energie #trezit #televizor #desteptare #melatonina

6 trucuri pentru a te trezi mai usor dimineata

De cate ori nu ai amanat alarma pentru a mai dormi putin? Desi iti doresti sa te trezesti si sa te ridici din pat atunci cand suna ceasul, uneori corpul tau nu te ajuta si ajungi sa dormi mai mult decat trebuia, ba chiar sa intarzii la serviciu, la intalniri sau la scoala. Iata cateva trucuri pentru a te trezi mai odihnita si mai plina de viata!

1 Ce te motiveaza?

Stabileste care sunt prioritatile tale, ce te motiveaza sa te trezesti in fiecare dimineata. Daca vei stabili care sunt lucrurile importante pentru care merita sa te ridici din pat, nu va mai fi deloc greu sa te energizezi instant.

2 Refa-ti programul!

Dupa ce ai stabilit care sunt lucrurile pe care vrei sa le faci atunci cand te trezesti, iti poti permite sa setezi alarma cateva minute mai tarziu. Daca iti propui sa iei micul dejun cu familia, poti sa pregatesti de seara totul si astfel sa dormi un sfert de ora mai mult.

3 Stabileste un program de somn!

Este important sa iti stabilesti un program de somn. Mergi la culcare in fiecare seara la aceeasi ora si trezeste-te la fel. Fa acelasi lucru, chiar daca este weekend. Astfel, iti vei regla ceasul biologic si iti va fi mai usor sa adormi si sa te trezesti.

4 Incearca Melatonina!

Poti incerca sa iei suplimente de Melatonina pentru a seta ceasul corpului tau. Incearca o doza mica de 0.5-1.0 miligrame cu cinci-sase ore inainte de culcare, pentru cateva zile. Melatonina nu este potrivita, insa, pentru toate tipurile de tulburari de somn. Nu este recomandata persoanelor cu boli autoimune, diabet sau celor care iau medicamente pentru tensiunea arteriala.

5 Nu te uita la tv inainte de culcare!

Cercetatorii au demonstrat faptul ca, timpul petrecut in fata televizorului sau a calculatorului inainte de culcare nu duce la un somn linistitor. Renunta la acestea cu cel putin o ora inainte de culcare.

6 Tine un jurnal al somnului!

Pentru a intelege mai bine felul in care functioneaza organismul tau in ceea ce priveste somnul, poti incepe sa tii un jurnal, in care timp de cateva saptamani sa urmaresti ce se intampla. Scrie orele la care ai adormit, la care te-ai trezit, dar si cum te-ai simtit dimineata.

Sursa foto: www.everydayhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului