Terapii alternative

#oboseala #remedii #remedii antioboseala #alimentatie #hidratare #cromoterapie

5 remedii naturale contra oboselii

Stresul permanent de la locul de munca, putinele ore de somn si grijile de zi cu zi iti pot crea o stare continua de oboseala care iti afecteaza randamentul si creativitatea. Inainte de a apela la pastile si la suplimente, este indicat sa recurgi la remedii naturale pentru oboseala. Este vorba despre metode care iti redau energia si vitalitatea.

1. Incearca terapia prin culori

Terapia prin culori sau cromoterapia este un remediu excelent pentru combaterea starilor de oboseala si pentru inducerea starii de relaxare. Nu toate culorile au efecte benefice in acest caz, insa rosul si portocaliul te pot ajuta sa te destinzi si sa te odihnesti bine. De asemenea, culoarea indigo este indicata pentru tratarea oboselii, deoarece stimuleaza meditatia, iar dupa cum stii, aceasta este o alta tehnica de relaxare.

2. Ai grija ce mananci

Daca pana nu demult mancai atunci cand apucai si aveai un program haotic de alimentatie, de acum va trebui sa fii mult mai atent la acest aspect, daca vrei sa scapi pentru totdeauna de starea de oboseala continua. In total, ar trebui sa iei cinci mese pe zi, 3 mese principale si doua gustari hranitoare. In acest fel, organismul tau va fi aprovizionat constant cu alimente, iar nivelul de energie va fi unul ridicat.

De 3 ori pe saptamana, consuma peste. Carnea lui este bogata in acizi grasi esentiali omega-3 care iti scad nivelul de colesterol, te ajuta sa fii energic in timpul zilei, dar si sa te odihnesti mai bine in timpul noptii.

3. Dormi cu cel putin o ora in plus

In timpul somnului, creierul tau se odihneste si se pregateste pentru o noua zi stresanta. Trebuie sa stii ca perioada optima de somn este de 7-8 ore si ca orice scadere a ei te impiedica sa te simti pe deplin odihnit.

Daca nu te ia somnul mai devreme, bea un pahar cu lapte cald, iar Mos Ene va sosi mai repede decat te astepti.

4. Miroase aroma de menta

Mirosirea uleiului esential de menta sau chiar mirosirea frunzelor proaspete de menta te poate ajuta sa iti energizezi organismul macar pentru o perioada determinata de timp. Prin urmare, in zilele in care simti ca te cuprinde moleseala de dupa-amiaza, toarna cateva picaturi de ulei esential pe o batista si inspira adanc.

5. Hidrateaza-ti organismul

Deshidratarea, fie ea si una mica, te poate face sa te simti obosit. Ba chiar iti poate provoca si dureri de cap, de aceea este bine sa bei 10 pahare de apa pe tot parcursul zilei.

Sursa foto: jmdcindia.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare