Terapii alternative

#arsuri gastrice #arsuri stomacala #flori de salcam #musetel #morcov #ghimbir #arsuri #banane

6 leacuri din natura impotriva arsurilor stomacale

Ai mancat prea condimentat, esti stresat ori suferi de afectiuni digestive? Inseamna ca te confrunti cu episoade frecvente de arsuri la stomac, care iti rapesc nu doar placerea de a manca, ci si buna dispozitie. Iata cele mai bune remedii naturale impotriva acestor neplaceri:

Galbenelele

Datorita proprietatilor calmante si cicatrizante, florile de galbenele sunt excelente in tratarea arsurilor stomacale. Peste doua lingurite de planta uscata adauga 200 ml de apa fierbinte si lasa la infuzat timp de 10 minute. Bea ceaiul cu jumatate de ora inainte de masa, de doua ori pe zi.

Bananele

Aceste fructe au proprietati antiacide, fiind bogate in potasiu, care are rol de a reduce aciditatea gastrica. Daca ai astfel de probleme de sanatate, este bine sa consumi banane de trei-patru ori pe saptamana.

Ghimbirul

Imbunatateste digestia si ajuta la o buna absorbtie a nutrientilor, dar are si proprietatea de a reduce secretia de acid din stomac. Cel mai bun remediu este decoctul de radacina din ghimbir. Pentru a-l prepara pune la fiert doua-trei bucati mici de radacina de ghimbir, la o cana cu apa. Lasa decoctul sa se raceasca. Consuma-l pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de pranz, timp de o luna de zile.

Florile de salcam

Arsurile stomacale aparute mai ales pe sistem nervos sau in cazul gastritelor pot fi combatute cu ajutorul florilor de salcam. Acestea au efect antiacid, datorita flavonoizilor din compozitie. Nu trebuie decat sa bei infuzie de flori uscate, de 3 ori pe zi, timp de 3 saptamani. Peste o lingura de flori uscate toarna 250 ml de apa clocotita si lasi sa se raceasca. Daca doresti poti indulci ceaiul cu putina miere.

Musetelul

Arsurile provocate de gastrite se vindeca mai repede daca bei ceai de musetel, dupa fiecare masa. Acesta se prepara usor din doua lingurite de flori uscate, si o cana cu apa fierbinte. Persoanele care se confrunta des cu arsuri stomacale trebuie sa evite fumatul, mancarurile puternic condimentate, cofeina, dar si bauturile carbogazoase.

Morcovii

Morcovii previn aciditatea gastrica, de aceea este bine sa ii incluzi in alimentatia zilnica. Ii poti consuma in salate, dar si sub forma de suc. Pune in storcatorul de fructe trei-patru morcovi cruzi si bea sucul de fiecare data cand ai probleme cu arsurile.

Sursa foto: socalpaincenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare