Terapii alternative

#cirese cancer #cirese artrita #beneficii cirese #cirese

5 beneficii ale cireselor pentru sanatate

Mai este putin si ne vomn bucura de cele mai gustoase fructe, cu puternice efecte benefice asupra organimsului. Abunda in vitaminele C si A, in minerale precum potasiul, magneziul si fierul si nici nu ingrasa, caci au 63 de calorii, la 100 de grame de fruct. Iata ce beneficii aduc sanatatii. 

De ajutor in caz de artrita

Ciresele si sucul proaspat de cirese sunt utilizate inca din anii '50 impotriva artritei, pentru ca reduc inflamatiile articulatiilor. Este indicat sa bei un pahar un suc de cirese zilnic, timp de o luna, sau sa consumi 200 de grame de fructe proaspete.

Aceste fructe delicioase reduc cu pana la 35% riscul aparitiei gutei, afectiune care se manifesta prin dureri articulare puternice. De aceea, este bine ca persoanele care au fost diagnosticate cu aceasta afectiune sa faca o cura cu cirese, pe care sa le consume zilnic, timp de doua-trei saptamani.

Impotriva insomniei

Daca ai probleme cu somnul, bea cate un pahar cu suc natural de cirese sau consuma aproximativ 250 de grame de fructe, cu doua ore inainte de culcare. Ciresele contin melatonina, substanta care ajuta la reglarea somnului. Totodata, ciresele contin si antocianine, substante care reduc starile de anxietate si stresul.

Previn aparitia cancerului

Antocianinele pe care le contin ciresele iti ofera protectie impotriva radicalilor liberi, care sunt asociati cu aparitia cancerului. Mai multe studii au aratat ca ciresele impiedica inmultirea celulelor canceroase in cazul cancerului de colon.

Indicate in hipertensiunea arteriala

Stiai ca 100 de grame de cirese asigura 16% din cantitatea de potasiu necesara zilnic organismului? Acest mineral ajuta la reglarea tensiunii arteriale, de acceea ciresele sunt indicate persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Acestea reduc nivelul colesterolului rau din sange, raspunzator pentru aparitia mai multor boli cardiovasculare.

Lupta cu acneea

Datorita proprietatilor antiinflamatorii si detoxifiante, ciresele sunt de ajutor impotriva acneei. Iti poti prepara singur o masca din cirese proaspete. Ai nevoie doar de o mana de cirese carora le scoti samburii si le dai prin blender. Aplica masca pe ten, in special in zonele afectate de acnee, de doua-trei ori pe saptamana.

Reduc aparitia ridurilor

Antioxidantii din cirese ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi, care duc la aparitia ridurilor. Un pahar de suc de cirese, baut in fiecare zi, reduce procesul de imbatranire a pielii.

Sursa foto: torange.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului