Terapii alternative

#durere #terapii alternative #combatere durere #puterea mintii

4 trucuri pentru a combate durerile cu puterea mintii

Pentru durerile fizice, exista o multime de medicamente si tratamente care dau rezultate satisfacatoare, doar ca aceste rezultate sunt provizorii, iar data viitoare cand va aparea durerea, vei recurge la aceleasi metode de tratare a ei. Stiai ca durerea fizica poate fi combatuta cu puterea mintii? Chiar daca pare un scenariu putin probabil si fara rezultate, modul in care iti controlezi mintea in momentele dureroase poate duce la ameliorarea disconfortului.

In unele tari, cum sunt Thailanda si India, se pune foarte mult accent pe spiritualitate si pe invatarea tehnicilor mentale de combatere a durerilor fizice, acestea fiind terapii alternative adoptate de tot mai multe persoane dornice sa aiba o stare de sanatate buna.


1. Gandeste-te la prajitura sau mancarea ta preferata

Conform unui studiu realizat de Universitatea din Wisconsin, SUA, cand iti imaginezi o farfurie cu prajitura ta preferata sau cu mancarea care iti place cel mai mult, ai sanse mari de a combate durerile fizice minore. Oamenii de stiinta cred ca imaginea mentala a unei prajituri cu ciocolata da cele mai bune rezultate, urmata de imaginea unei cine gatite, a unei farfurii cu paste si a unei felii de pizza.


2. Mediteaza

Meditatia este o terapie alternativa eficienta in mai multe situatii, printre care si in calmarea durerilor fizice. In timp ce meditezi si te concentrezi profund, stimulezi anumite zone din creier care controleaza senzatiile de durere. Dupa doar cateva minute de meditatie, senzatia de durere poate fi ameliorata cu pana la 70%.


3. Citeste o carte sau vizioneaza un film

Durerea fizica nu este altceva decat un mecanism de aparare a organismului, un mod prin care acesta incearca sa te avertizeze ca undeva exista o problema care trebuie remediata. Un mod simplu de a ameliora senzatia de durere este sa te concentrezi asupra altor lucruri placute, cum ar fi cititul unei carti sau vizionarea unui film. Concentreaza-te asupra textului, iar senzatia de durere se va simti din ce in ce mai putin, deoarece actioneazi procesul de relaxare progresiva.


4. Pune presiune pe locul dureros

Nu in ultimul rand, daca vrei sa scapi de durerea fizica, poti pune presiune pe locul in care simti disconfort. Aceasta tehnica de automasaj este excelenta pentru detensionarea muschilor si pentru inlaturarea durerii, fie ca este vorba despre o durere de cap, de gat sau de spate.

Sursa foto: myotechdental.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare