Terapii alternative

#plante medicinale #ierburi de leac #ierburi aromatice #ceai

4 ierburi benefice pentru sanatatea ta

Sunt foarte multi specialisti in probleme de sanatate care sustin ca inainte de a apela la medicamente, oamenii trebuie sa incerce produsele naturii. Iata cateva dintre ierburile care iti vin in ajutor atunci cand ai mici probleme de sanatate.

Redu stresul cu ajutorul ierburilor pentru ceai


Daca te simti stresat si ai o stare permanenta de neliniste nu trebuie decat consumi o cana de ceai realizat dintr-o planta pe care o ai, fara indoiala, in casa. Opteaza pentru musetel, galbenele sau menta. Fierbe o cana de apa in care adaugi o lingurita de planta uscata. Dupa ce apa da in clocot, opreste focul si lasa planta la infuzat.
 

Scapa de durerile de cap cu ajutorul mentei


Achizitioneaza un ghiveci cu menta proaspata si miroase frunzele acesteia de fiecare data cand te confrunti cu o durere de cap /migrena. Daca problema nu dispare dupa 30 de minute poti opta pentru un medicament. Nu uita insa sa aerisesti camera in care stai sau sa faci o plimbare la aer curat .
 

Trateaza insomnia cu floarea pasiunii


Atunci cand te confrunti cu imposibilitatea de a adormi nu trebuie decat sa bei o cana cu ceai realizat din floarea pasiunii, cu jumatate de ora inainte de culcare. Aceasta planta iti va calma intreg organismul si va stimula aparitia senzatiei de somn.
 

Redu tensiunea cu ajutorul usturoiului


Consuma periodic cate o capatana de usturoi pe care o sa o pisezi si sa amesteci cu o lingurita de ulei de masline, putina sare si adauga cat putin din aceste amestec pe cateva felii de paine prajita. De asemenea, incearca sa consumi periodic cate un catel de usturoi, eventual cu putina smantana si paine prajita. Te vei bucura de o delicatesa culinara sanatoasa.
 

Stimuleaza imunitatea cu ajutorul plantei oregano


Oregano este un condiment cu beneficii puternicii puternice pentru starea ta de sanatate. Cel mai bine este insa sa ai acces la planta proaspata si nu la cea uscata pe care o gasesti la raioanele de condimente. Planta o gasesti de obicei in magazinele mari pentru casa si gradina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare