Terapii alternative

#somn #sanatate #pat #somn odihnitor #cum sa te trezesti dimineata

4 greseli care fac trezitul de dimineata un cosmar

Trezitul de dimineata este cel mai negru cosmar al tau? Numarul redus de ore de somn si oboseala nu sunt principalele cauze ale dificultatii de a te trezi atunci cand suna alarma ceasului! Afla unde gresesti si ce poti face pentru a-ti imbunatati starea de spirit la primele ore ale diminetii!

Transforma alarma telefonului si momentul trezirii intr-o sursa de zambete, voie buna si energie, evitand cateva greseli frecvente care te fac sa fii morocanos dimineata!

1. Consumi alcool seara, inainte de culcare!

Sa te rasfeti cu 1-2 pahare de vin seara, dupa o zi istovitoare de munca, poate fi o rasplata binemeritata si savuroasa, insa si un cosmar pentru somnul tau nocturn. Se pare ca alcoolul consumat seara intarzie intrarea in prima faza a somnului si accentueaza ciclul de somn profund din zorii diminetii, ingreunand efortul de a te trezi!

CITESTE SI 
Alimente sanatoase care te pot imbolnavi 

2. Mananci inainte sa te culci!

Cu cat iei cina mai tarziu, in apropierea orei de culcare, cu atat te vei trezi mai greu dimineata. Nu este recomandat sa mergi la culcare cu stomacul plin. Pe langa disconfortul pe care-l vei resimti in momentul in care te bagi in pat, sistemul digestiv va fi nevoit sa "lucreze" la ore la care ar trebui sa se "odihneasca", impiedicandu-te sa adormi si sa te odihnesti corespunzator pe timpul noptii. Abia cand digestia se va calma, vei reusi sa dormi mai bine, insa va fi si momentul in care alarma telefonului te va anunta ca este timpul sa te trezesti, ceea ce va fi un real cosmar pentru organismul si starea ta de spirit.

3. Dormi pana tarziu in weekend!

Abia astepti sa vina weekendul si sa te rasfeti cu cat mai multe ore de somn, fara sacaitoarea alarma care-ti da trezirea dimineata! Este un obicei nesanatos, care-ti va da peste cap programul de somn. Cand organismul obisnuieste sa se activeze mai tarziu, dimineata, vei fi nevoita ca la inceputul saptamanii sa o iei de la capat si sa te trezesti in zorii zilei, ceea ce poate fi frustrant si obositor. Incearca sa nu te trezesti mult mai tarziu decat o faci de obicei atunci cand mergi la serviciu!

CITESTE SI
4 trucuri de intinerire de la vedete 


4. Dormi in timpul zilei!

Obisnuiesti sa dormi dupa-amiezile? S-ar putea sa ai dificultati in a te trezi la timp dimineata! Somnul din timpul zilei iti amana ora de culcare de seara, ceea ce iti poate ingreuna efortul de a te trezi in zorii zilei. Incearca sa eviti aceste perioade de relaxare din timpul zilei ori redu-le considerabil astfel incat sa nu iti dereglezi programul de somn si sa te trezesti mai vioi dimineata.

Sursa foto: Wall.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare