Terapii alternative

#terapii naturiste #boli ficat #terapii alternative #ficat gras #ciroza #hepatita #ficat

3 remedii naturiste utile in combaterea bolilor ficatului

Ficatul, unul dintre cele mai mari organe ale corpului uman, are un rol important in eliminarea toxinelor din organism. Cand nu mai functioneaza corect, apar afectiuni precum hepatita, ciroza ori boala ficatului gras. Pentru toate acestea, exista si remedii naturale la care poti apela, alaturi de tratamentul recomandat de catre medic.

Armurariul, recomandat in hepatite

In cazul hepatitelor, cauzate de infectia ficatului cu virusurile hepatice - A,B,C,D si E, in afara de tratamentul alopat pe care il iei la recomandarea medicului, poti apela si la remediile naturiste cu armurariu. Aceasta planta contine silimarina, o substanta care ajuta la regenerarea celulelor hepatice, avand si rol hepatoprotector.

Cel mai indicat este sa iei remediul sub forma de tinctura, pe care o gasesti la magazinele cu produse naturale. Dizolva 20 de picaturi intr-o jumatate de cana cu apa si bea licoare de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa. Si pulberea de armurariu este eficienta, administrata tot de 3 ori pe zi.

Busuiocul, de ajutor in cazul ficatului gras

In cazul in care suferi de boala ficatului gras - acumularea de grasimi la nivelul ficatului, cauzata de o alimentatie nesanatoasa, bogata in alimente grase, este recomandat busuiocul.

Dizolva o lingurita de tinctura in 100 ml de apa. Bea aceasta licoare de trei-patru ori pe zi, timp de o luna.

De asemenea, trebuie sa ai o alimentatie echilibrata, bazata pe fructe si legume, sa nu consumi alcool si sa faci cel putin 30 de minute de miscare, zilnic.

Seminte de papaya, benefice in combaterea cirozei

Datorita proprietatilor detoxifiante si antitumorale, semintele de papaya sunt eficiente in amelioararea simptomelor cirozei hepatice. Piseaza o lingurita de seminte de papaya, apoi amesteca-le cu 2 linguri de zeama de lamaie, cu o lingurita de miere si cu 100 ml de apa. Acest tratament trebuie administrat de doua ori pe zi, timp de o luna.

Poti incerca si infuzia de rostopasca, planta cu puternice proprietati antivirale. Pentru a obtine infuzia ai nevoie de doua lingurite de planta uscata, peste care trebuie sa torni 200 ml de apa clocotita. Lasi la infuzat timp de 15 minute. Bea ceaiul neindulcit, dimineata, pe stomacul gol. Cura este recomandata timp de trei saptamani. O poti relua dupa doua saptamani de pauza.

Sursa foto: venusfactorstore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare