Terapii alternative

#remedii stomac #ceaiuri stomac #dureri stomac #ceaiuri #sanatate

3 ceaiuri care trateaza problemele digestive

Constipatia, balonarea, tranzitul intestinal lent, crampele abdominale, diareea, arsurile la stomac pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale.

Daca te confrunti mereu cu probleme digestive, este bine sa ai in casa cateva ceaiuri care trateaza aceste afectiuni rapid. Iata care sunt acestea si cum pot ameliora usor durerile de stomac

1. Ceaiul de papadie imbunatateste tranzitul intestinal

Ceaiul de papadie, obtinut din flori sau din radacina, imbunatateste tranzitul intestinal si inlesneste digerarea grasimilor. Este bine sa bei acest ceai zilnic, pana ce stomacul tau va da semne ca este din nou vioi. Ceaiul de papadie combate constipatia, dar in acelasi timp are si un efect diuretic, ceea ce inseamna ca organismul tau va scapa usor, usor de toxinele care nu ii dau pace.

Pe langa actiunea benefica asupra sistemului digestiv, ceaiul de papadie este sanatos pentru intregul organism, intrucat contine vitamine (A, B, C, D) si minerale esentiale (zinc, fier, potasiu).

2. Ceaiul de menta trateaza toxiinfectiile alimentare si balonarea

Dupa o masa copioasa, o cana de ceai de menta este tot ce iti trebuie pentru a stimula digestia si a scapa de balonare. Senzatia de stomac umflat apare din cauza ca enzimele nu au timp sa descompuna treptat mancarea pe care o ingerezi. De aceea, trebuie sa le dai un imbold. Daca ele vor fi active, tranzitul va functiona optim, digestia va fi usoara, iar stomacul tau va fi fericit.

Ceaiul de menta este eficient si pentru ameliorarea tulburarilor gastrointestinale sau pentru tratarea toxiinfectiilor alimentare.

3. Ceaiul de ghimbir este bun pentru orice problema digestiva

Ceaiul de ghimbir poate trata orice problema digestiva, de la constipatie si balonare, pana la diaree si arsuri la stomac. Specialistii sustin ca ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra tranzitului intestinal si contribuie la detoxifierea organismului. O problema digestiva te poate face sa fii lipsita de energie, insa o cana de ceai de ghimbir rezolva si acest aspect. Bogat in vitamine (A, B, C, E), dar si in minerale (calciu, magneziu, zinc), ceaiul de ghimbir te va revigora si iti va conferi o stare de bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare