Terapii alternative

# cum sa dormi #tratament insomnie #insomnie #somn

10 metode ciudate ca sa dormi mai bine

Importanta unui somn odihnitor a fost discutata de-a lungul timpului de numerosi specialisti, asa ca nu exista indoiala asupra beneficiilor unui somn odihnitor. Iata si cateva remedii mai putin obisnuite ale insomniilor:

1. Dormi dezbracat/a - Pijamalele te pot incomoda, in plus, pot afecta  temperatura corpului si impiedica productia unui hormon important in acest proces - melatonina. 

2. Nu fuma - Daca esti fumator inrait, incearca sa renunti la acest obicei macar cu o ora-doua inainte de culcare daca nu de tot. Nicotina creste ritmmul cardiac, nu relaxeaza, asa ca nu vei avea somn. 

3. Mananca o banana - Fructul atat de popular este responsabil de prodcerea melatoninei, asa ca vei adormi mai usor si mai bine daca il consumi.

4. Respira adanc - Incearca acest exercitiu pentru relaxare si oxigenare: 1. Expira. 2. Inspira adanc pe nas pentru 4 secunde. 3. Tine-ti respiratia 7 secunde. 4. Expira timp de 8 secunde. Repeta acest exercitiu de trei ori.

5. Pastreaza o temperatura joasa - In timp ce multi considera ca un culcus calduros ii va ajuta sa se relaxeze, adevarul este ca temperatura crescuta te va impiedica sa dormi. Te odihnesti mai bine atunci cand temperatura este mai redusa, iar creierul se oxigeneaza mai bine.

6. Lavanda. Cateva picaturi pulverizate in aer, puse in apa de baie inainte de culcare sau chiar pe perna fac minuni. 

7. Scrie-ti grijile. De multe ori, anxietatea este cea care ne impiedica sa adormim. Daca scrii 5 dintre lucrurile care te framanta inainte de a te baga in pat, vei reduce nivelul de anxietate si vei reusi sa te relaxezi. 

8. Rolul patului, sfant. Nu folosi patul pentru altceva decat somn si sex. Ar trebui sa interzici device-urile electronice, inclusiv telefoanele astfel incat nimic sa nu-ti distraga atentia de la ceea ce ai de facut. Si anume sa te relaxezi si odihnesti.

9. Intoarce ceasul. Daca privesti minutele cum  se scurg, nu vei reusi decat sa te agiti mai tare ca nu reusesti sa adormi si timpul trece. Intoarce-l, vei auzi oricum soneria dimineata. 

10. Evita alcoolul. Desi te ajuta sa adormi mai repede, pe termen lung, durata si calitatea somnului au de suferit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare