Nasterea

# intampinare bebelus #pregatire nastere #pregatire #bebelus

Pregatirea pentru intampinarea bebelusului: 3 cumparaturi esentiale

Cand vine vorba de esentialele pentru cel mic toata lumea are o opinie, de la vecini la proprii parinti si mai ales patronii de magazine.

Aceasta avalansa de sfaturi, majoritatea necerute, pot coplesi noii parinti, acestia neputand sa diferentieze elementele esentiale de cele convenabile sau de lux.

Adevarul este ca un bebelus nu necesita foarte multe in primele saptamani de viata. Nu il intereseaza cum arata camera lui, calitatea jucariilor sau brand-ul hainutelor.

Cu toate acestea, exista insa si numeroase obiecte si dispozitive cum ar fi monitoarele pentru bebelusi sau protectii moi pentru marginile patutului care pot usura munca parintilor si care pot aduce un plus de siguranta pentru cel mic.

In general insa bebelusii au nevoie de doar cateva lucruri esentiale care pot fi obtinute fara prea multe batai de cap si care sunt de obicei la preturi accesibile.

Pentru a veni in ajutorul noilor parinti in continuarea acestui articol vom prezenta 3 dintre cele mai esentiale cumparaturi pentru cel mic care nu ar trebui sa lipseasca din casa.

3 cumparaturi esentiale pentru bebelus

Chiar daca unele elemente ar putea parea esentiale pentru unele familii cum ar fi achizitionarea unui scaun auto pentru copii, trebuie retinut ca nu toate familiile detin un autoturism sau poate doresc sa evite acest mijloc de transport o perioada de timp.

Din acest motiv anumite cumparaturi potential esentiale ar putea lipsi de pe aceasta lista, importanta acestora variind de regula de la familie la familiei si de la caz la caz.

Ceea ce nu reprezinta insa un subiect de dezbatere sunt urmatoarele cumparaturi, esentiale indiferent de caz:

Patutul pentru copii

Avand in vedere ca cel mic isi va petrece majoritatea timpului in patut, acesta trebuie sa fie sigur si confortabil.

Mai mult decat atat, acesta trebuie sa ofere o vizibilitate clara din cat mai multe puncte pentru ca bebelusul sa fie monitorizat cat mai usor.

Indiferent de modelul patutul ales, este recomandat ca acesta sa fie amplasat in dormitorul parintilor, bebelusul dormind in aceeasi camera cu ei o anumita perioada de timp.

Scutece

Scutecele reprezinta una dintre cele mai esentiale achizitii pentru un nou nascut, parintii putand alege intre scutece de unica folosinta sau refolosibile, ambele avand avantajele si dezavantajele lor.

Achizitionarea scutecelor nu este insa atat de simplu pe cat pare, parintii trebuind sa tina cont de mai multe criterii cum ar fi marimea acestora, cantitatea de lichid pe care o poate absorbi, materialele din care sunt confectionate si multe altele.

Mergand pe ideea ca scutecele trebuie sa fie corespunzatoare pentru marimea bebelusului, evitand astfel aparitia iritatiilor sau a altor probleme, nu trebuie cumparate cantitati mari de scutece, asta deoarece bebelusul va creste rapid peste marimea lor facandu-le astfel inutilizabile.

Hainute

Hainutele reprezinta un alt element esential pentru cei mici, acestea reprezentand de obicei cea mai mare cheltuiala pentru unele familii.

Chiar daca bebelusii nu sunt mofturosi cand vine vorba de hainute, criteriile dupa care acestea trebuie sa achizitionate sunt atat de variate incat exista numeroase capcane care pot duce la depasirea bugetului alocat.

In primul rand vremea, hainutele trebuie sa fie adecvate vremii de afara si a schimbarilor care vor urma sa apara in urmatoarea perioada. Din acest motiv, unele familii ori cumpara hainute din timp si se trezesc ca nu sunt adecvate vremii ori cumpara hainute pentru toate sezoanele si afla ca bebelusul a crescut peste marimea lor.

Brandurile si dorinta parintelui de a oferi celui mic tot ce este mai bun reprezinta o alta cheltuiala in plus, cheltuiala peste care bebelusul va creste foarte rapid, necesitand apoi alte hainute de marimi mai mari.

Axarea pe hainute comfortabile, care pot fi puse si date jos cu usurinta si care sa ofere protectie copilului in functie de sezon poate reprezenta baza alegerii hainutelor pentru cel mic.

Alte cumparaturi care pot fi esentiale mai tarziu includ un mijloc de transport, acesta putand fi sub forma de carucior sau marsupiu, scaunel de masa, produse de baie recomandate de regula de catre medicul specialist si orice alte elemente specifice fiecarui bebelus sau familii.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului