Nasterea

#covid #ati #nastere

Povestea cutremuratoare a unei gravide cu Covid. A nascut in urma cu o luna, dar nu si-a cunoscut inca bebelusul

O gravida a ajuns in stare grava la spital si a fost internata la ATI. In urma cu o luna a nascut prin cezariana si nu a apucat sa-si cunosca inca bebelusul. Mamica se afla in continuare in spital. la ATI in stare grava. 

Numarul pacientilor COVID de la terapie intensiva a scazut sub o mie pentru doar o zi. Medicii spun ca s-a ajuns aici pentru ca multi oameni ignora simptomele si stau prea mult acasa. Ajung la spital in stare grava si de cele mai multe ori sunt internati direct in terapie intensiva. Urmariti un reportaj „Pacient in Romania”.

Suntem la Spitalul Colentina. Intr-una din sectiile de terapie intensiva, aproape toti pacientii sunt intubati. Printre atatea pierderi care le provoaca suferinta, medicii mai au si bucurii cand vad ca lupta lor nu e in zadar. Au reusit sa salveze o femeie intr-o situatie critica si cu o poveste impresionanta. Anca are 44 de ani si, la sfarsitul anului trecut, a adus pe lume primul sau copil. O nastere complicata, venita inainte de vreme. Pentru ca se simtea tot mai rau, si-a facut un test COVID. A aflat ca e pozitiva, iar de atunci a inceput calvarul.

Anca era insarcinata in luna a opta cand a inceput sa se simta rau. Aceasta s-a internat la Maternitatea Bucur si starea i s-a agravat. A nascut o fetita prin cezariana. Din fericire, Anca si-a revenit, insa nu si-a cunoscut inca fetita, aceasta fiind inca in spital deoarece s-a nascut prematur. Acum sunt bine mandoua, insa povestea lor este cutremuratoare.

„Eram insarcinata in luna a opta, mi-a fost foarte rau, m-am internat la Maternitatea Bucur, de acolo nu-mi aduc aminte multe. Stiu ca am nascut prin cezariana pe 29 decembrie, exact de ziua mea. Cand m-am trezit nu stiam ce se intampla cu mine, de fetita nu stiam nimic, nu puteam manca, nu putem sa ma dau jos din pat, nu puteam sa fac nimic.”, a declarat Anca pentru digi24.ro.

Dupa ce a nascut femeia a fost transferata la Spitalul Colentina in stare grava.

„A trebuit intubata si ventilenta, copilul era in suferinta fetala, a fost scos mai devreme, la 32 de saptpmani. A venit intubata dupa cezariana, a doua zi. Era vorba de doua vieti, si de lauza si de nou nascut, care nu se poate descurca fara mama, din fericire dansa a luptat cu noi si am reusit sa obtinem rezultate bune.”, a declarat Andreea Calen, medic ATI Colentina, potrivit sursei citate.

Din fericire insa, dupa 72 de ore, medicii au reusit sa o detubeze pe femeie, iar de la o zi la alta, starea ei s-a imbunatatit. Fetitia este si ea bine, dar Anca nu a vazut-o decat in poze. Este insa fericita ca traieste.

Anca, pacienta: „Ma uit la poze, dar o sa ne intalnim cat de curand, o sa ne intalnim. Din data de 30 decembrie sunt aici. Mai asteptam un pic, ca e micuta si nu putem sa o luam acasa. E bine, ia in greutate. Si eu sunt bine, ma refac.”, a mai declarat Anca.

Din fericire povestea Ancai este una cu final fericit. Pentru multi pacienti care ajung la ATI insa, nu putem spune acelasi lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele