Nasterea

# modelator corporal # modelator postnatal #mamici

De mare ajutor pentru mamici - modelatorul postnatal

Imediat dupa nastere, corpul sufera modificari fata de care orice femeie este alerta. Nu doar un nivel hormonal ce scade brusc, schimbarea fizica, emotionala, aparitia bebelusului - toate la un loc inseamna noi adaptari si provocari. Lucrurile reintra pe fagasul normal in ordinea prioritatilor. Este adevarat ca nou nascutul, dependent de mama, conteaza cel mai mult. Totusi mama nu trebuie sa se neglijeze si incepe cu pasi mici si importanti sa isi revina la forma initiala.

 

Este o recomandare general valabila cand vine vorba de ingrijirea corporala dupa nastere. Medicii spun ca purtarea unor centuri poate ajuta la aplatizarea abdomenului, la retragerea uterului, proces ce se instaleaza imediat dupa nastere. Exista din fericire o sumedenie de produse care sa ajute, corsete, modelatoare postnatale. In acest sens vei dori sa descoperi gama de la Clessidra.

Conteaza cum ai nascut?

Metoda nasterii impune si un anumit comportament si stil de ingrijire. Daca este vorba de o nastere naturala, poate fi purtata orice lenjerie modelatoare pentru uz zilnic, orice tip de corset sau centura, in masura in care tipul de compresie corespunde cu nivelul de rezistenta si confort a purtatoarei. In schimb, cand vine vorba de cele care au nascut prin cezariana lucrurile sunt mai sensibile.

Intrucat zona este delicata si recuperarea dureaza, este recomandat a se evita orice tip decorset dur, cu efect de compresie ridicat. Pot fi purtate doar centurile postnatale sau lenjeria modelatoare. Motivul este evident - operatia doare, pielea din jur se reface si nu este indicat a aplica presiune aici. Implica ceva mai multa rabdare, dar asta nu inseamna ca nu exista solutii.

Centurile postnatale

Sunt unele dintre cele mai populare produse de modelare corporala pentru femeile care au nascut. Acestea sunt special concepute sa corespunda cu nevoia unei femei aflata in perioda post partum. Astfel, acestea sunt comode, realizate din materiale elastice si antialergice.

Sunt practice pentru ca inchiderea este cu scai, ajustand asadar compresia, pe masura ce fiecare in parte defineste care este nivelul de confort. Clessidra dispune de 3 astfel de centuri, una pentru zona de abdomen si stomac, una pentru pelvis, una pentru talie. Sustine spatele si are efect asupra starii de confort - amelioreaza durerea asociata cu miscarea, cu activitatile obisnuite, mentinand zona stransa, dar fara sa fie agresiva presiunea aplicata.

Centurile postnatale pot fi purtate inca din prima zi dupa nastere. Practic si personalul medical incurajeaza purtarea acestor tipuri de centuri. Viitoarele mamici iau in considerare acest lucru si includ aceste produse in bagajul pentru maternitate ca un must have.

Efecte si beneficii

Centurile postnatale si orice tip de corset modelator postnatal sunt benefice pentru ca au efect termic, ceea ce modeleaza zona. Compresia ajuta la aplatizarea abdomenului, la refacerea complete a acestuia. Se stie ca dupa nastere organele se reaseaza, uterul se retrage, schimbari care ar trebui sa duca la aspectul de dinainte de sarcina. Este insa nevoie de timp si de masuri luate corect. Se spune ca daca in 9 luni corpul castiga in greutate pas cu pas, in alte 9 luni ar trebui sa fie realizat si procesul invers.

Ce se intampla cand nu sunt purtate astfel de centuri? Evident ca uterul se retrage natural, fara efort, dar zona adomenului ar putea sa ramana marita, inestetica. Burta dupa nastere este o consecinta comuna in randul mamicilor. Fiind si parte a corpului de unde stratul de grasime este cel mai greu de redus, intentiile trebuie sa fie de la bun inceput de a lucra zona pentru un rezultat satisfacator.

Un alt beneficiu al acestor produse se refera la faptul ca dupa nastere nu se pot relua imediat sportul si dieta. Fie pentru ca mananca mai mult pentru a alapta si nu isi permite dieta drastica, fie pentru ca starea medicala nu permite efort fizic intens, o femeie in perioada post partum nu trebuie sa fie dezarmata de metode pentru a slabi. Asadar lenjeria modelatoare sau centurile postnatale nu cunosc contraindicatii si doar ceva mai delicata este treaba la capitolul corsete.

Descopera oferta Clessidra de pachete cu 3 centuri postnatale pentru slabit. In cadrul paginii oficiale, clessidra.ro vine cu gama extinsa de produse care incurajeaza mamelele sa isi recapete silueta de dinaintea sarcinii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare