Nasterea

#noua bebelusi #femeie mali #nonupleti #sarcina multipla #nastere

Caz extrem de rar in lume: O tanara din Mali a nascut nonupleti

Un caz medical extrem de rar s-a petrecut astazi in Mali. O tanar in varsta de 25 de ani a nascut nonupleti (noua bebelusi).  Surpriza a fost una uriasa si pentru medicii care i-au monitorizat sarcina, deoarece in timpul examinarilor de pe parcursul sarcinii, medicii se asteptau ca aceasta sa nasca sapte bebelusi. Ceilalti doi bebelusi nu au vrut sa se arate la ecografii.

 

Femeia in varsta de 25 de ani a facinat natiunea din Africa de Vest si a atras atentia multor persoane, inclusiv a liderilor tarii.

Medicii care i-au monitorizat sarcina au anuntat, in luna martie, ca tanara necesita ingrijiri specializate. Autoritatile au intervenit prompt si femeia a fost transferata pe cale aeriana la un spital din Maroc unde a si nascut. Medicii care se asteptau ca femeia sa nasca sapte bebelusi au ramas uimiti cand au descoperit ca, de fapt, are noua bebelusi.

Din fericire, atat mama, cat si cei noua bebelusi, sunt bine. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii din Mali.

''Nou-nascutii (cinci fete si patru baieti) si mama sunt cu totii bine'', a declarat ministrul Sanatatii din Mali, Fanta Siby, intr-un comunicat citat de presa, citat de Agerpres.

Nasterea nonupletilor este un eveniment extrem de rar. Din cauza complicatiilor medicale care survin in cazul unor astfel de sarcini unii dintre fetusi nu supravietuiesc.

Sursa foto:  statnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului