Nasterea

#nastere naturala #nastere #nastere vaginala #nastere usoara

7 trucuri pentru o nastere vaginala usoara

Nasterea naturala a devenit astazi o dovada de curaj pentru multe gravide. Cu toate riscurile implicate, dar si cu o recuperare mai lunga, gravidele apeleaza din ce in ce mai mult la confortul si facilitatea pe care le ofera cezariana, in defavoarea nasterii vaginale. Frica de dureri este principala cauza pentru care viitoarele mamici renunta la experienta nasterii vaginale. Iata cateva trucuri care te ajuta sa nasti natural mai usor!

Te-ai decis! Vrei sa nasti natural si esti dispusa sa induri toate durerile si disconfortul cauzate de acest tip de nastere, doar pentru a-ti vedea bebelusul in brate! Nu trebuie sa te sperii, deoarece exista o multime de lucruri pe care le poti face in timpul sarcinii sau travaliului pentru ca nasterea sa fie mai usoara si lipsita de dureri.

1 Fa exercitii Kegel !

Exercitiile pentru tonifierea planseului perineal sunt cele mai bune metode de pregatire a corpului pentru momentul nasterii. Efortul de a impinge va fi mai usor, iar durerile vor fi diminuate.

Exercitiile Kegel iti ofera control asupra corpului si te ajuta sa gestionezi durerea si disconfortul in timpul expulzarii bebelusului.

2 Inscrie-te la Yoga!

Yoga nu face bine doar la corp, ci si la minte! Pe langa faptul ca te ajuta sa iti tonifiezi organismul si sa il pregatesti pentru nastere, practicile Yoga au si rolul de a induce relaxarea si de a te ajuta sa iti controlezi eficient organismul.

La sfarsitul sarcinii, vei avea de beneficiat de pe urma acestor clase, pentru ca vei reusi sa te controlezi si sa urmaresti cu atentie indicatiile medicului, astfel incat nasterea sa decurga cat mai usor.

3 Mergi la Lamaze !

Lamaze este cea mai cunoscuta tehnica de pregatire pentru nastere. Pe langa exercitiile de respiratie, extrem de importante in timpul nasterii vaginale, educatorii prenatali te invata si alte metode cu rolul de a diminua durerile - schimbarea pozitiei, compresele calde/reci sau mingia de travaliu.

4 Fa masaj!

Atingerile au un efect extrem de puternic si confortabil pentru viitoarele mamici si ajuta, inainte de toate, la relaxare.

Masarea spatelui este recomandata in special pentru a reduce durerile dorsale care pot surveni in timpul nasterii bebelusului.

Folosirea uleiului de masline in timpul masajelor se poate dovedi utila pentru momentul nasterii. Masarea perineului cu el in ultima parte a travaliului contribuie la dilatarea tesutului vaginal si la prevenirea epiziotomiei in timpul nasterii.

5 Schimba pozitia in travaliu!

Atunci cand intri in travaliu, miscarea de colo pana colo si evitarea repaosului la pat poate fi de ajutor in combaterea durerii. Desi iti vine sa te intinzi, incearca sa te plimbi prin camera de nastere sau pe holurile spitalului. S-ar putea sa te simti mai confortabil.

6 Foloseste aromaterapie !

In cazul in care esti agitata si stresata, aromaterapia te poate ajuta sa te calmezi in timpul travaliului si chiar nasterii. Stresul nu face decat sa accentueze si mai mult simptomele neplacute si durerile de nastere.

Plantele si uleiurile esentiale care te pot calma sunt lavanda, trandafrul, ylang-ylang, iar cele care iti ofera energie pentru a face fata nasterii sunt grepfrutul, menta sau portocala.

Consulta-te cu medicul inainte de a folosi astfel de produse in sarcina, deoarece nu toate aromele sunt permise in aceasta perioada.

7 Fa baie sau dus!

O baie calduta sau un dus are un efect reconfortant pentru viitoarele mamici si ajuta la relaxarea muschilor obositi si indepartarea disconfortului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele