Nasterea

#spital #sarcina #nastere #travaliu #adevar #bebelus

7 lucruri pe care nu le stiai despre travaliu si nastere

Ai citit numeroase carti, ai mers la cursurile prenatale si ai discutat cu alte mamici, insa nimic nu te pregateste cu adevarat pentru marea experienta a nasterii. Vrei sa fii pregatita pentru momentul special in care iti vei aduce pe lume copilasul? Afla mai jos cateva adevaruri despre travaliu si nastere!

1 Nasterea nu este ca-n filme

Iti imaginezi ca nasterea copilului tau va decurge ca in filme, ca tu vei fi machiata, iar ca sotul tau va fi in preajma si te va sustine? Afla ca lucrurile nu vor sta intocmai astfel. Nasterea nu este nici pe departe un moment atat de romantic precum lasa filmele sa se inteleaga! Asadar, pregateste-te din timp pentru o experienta dureroasa, care te va transforma.

2 Nu vei purta hainele de acasa

Probabil ca ai citit multe carti si articole legate de nastere si travaliu, in care majoritatea specialistilor te sfatuiau sa te simti cat mai confortabil. Printre altele, acestia iti recomandau sa porti o camasa de noapte de acasa in timpul nasterii. Realitatea este insa alta: in spital vei ajuge sa porti unul dintre halatele puse la dispozitie.

3 Iti vei da seama cand incepe travaliul

Pentru o mamica aflata la prima nastere, momentul inceperii travaliului este un mister. Insa specialistii le asigura pe viitoarele mamici ca vor recunoaste acest moment. Durerile sunt mult mai intense decat contractiile obisnuite si revin la intervale de timp mai dese.

4 Dupa nastere, ai nevoie de mancare

In general, persoanele care vin in vizita la proaspata mamica aduc buchete mari de flori. Insa mama are nevoie de mancare consistenta, pentru a-si reface fortele in urma experientei epuizante a travaliului si a nasterii.

5 Spala-te pe maini inainte de a atinge copilul si evita sa il saruti

 Acesta este cel mai dificil lucru pe care il poti cere familiei, insa in acest fel vei evita imbolnavirea nou-nascutului.

6 Vei avea nevoie de ajutor

 Chiar daca nu te intelegi cu mama soacra, ajutorul ei poate fi nepretuit in primele zile acasa cu bebelusul. Vei fi coplesita de toate responsabilitatile pe care le vei avea, de la ingrijirea copilului si pana la gatit si facut curatenie, astfel ca ajutorul familiei sau prietenilor este mai mult decat binevenit.

7  Un jurnal al sarcinii si nasterii este nepretuit

Chiar daca nu ai talent la scris, poti totusi consemna in fiecare zi detalii despre cum te simti sau cum reactioneaza bebelusul. Primele zilele acasa sunt extrem de aglomerate si de cele mai multe ori mamicile pierd momente esentiale.


Sursa foto: //www.nutritionrx.ca/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului