Muzica

#vioara #george enescu # Guerneri del Gesu #Gabriel Croitoru #Horia Mihail

Turneul "Vioara lui George Enescu la sate"

Violonistul Gabriel Croitoru, insotit de pianistul Horia Mihail, pleaca intr-o calatorie muzicala in satele din nordul, estul si sudul Romaniei, in cadrul turneului "Vioara lui George Enescu la sate".

Evenimentul are loc in perioada 22 - 31 octombrie 2012. Pe 1 noiembrie, la Bucuresti, la Sala Radio are loc concertul de inchidere al turneului. Turneul "Vioara lui George Enescu la sate" incepe in comuna George Enescu, in satul Drumeni. In aceasta comuna s-a nascut George Enescu si aici a luat primele lectii de muzica de la un vestit lautar al acelor vremuri.

Concertele vor continua in satele Baluseni, Bandoiu, Latinu, Bordusani, Cosambesti, Ciochina si Dor Marunt. Turneul se va incheia la Bucuresti, printr-un concert extraordinar la Sala Radio.


Gabriel Croitoru si vioara Guerneri del Gesu


In timpul turneului, artistul Gabriel Croitoru va folosi vioara Guerneri del Gesu. Aceasta vioara, ce dateaza din anul 1730, este chiar instrumentul cu care a cantat George Enescu. Vioara a fost pusa la dispozitie de Muzeul National "George Enescu". Alaturi de vioara Guerneri del Gesu, pianul electric al lui Horia Mihail va calatori prin tara pe parcursul turneului.

Programul concertelor cuprinde piese foarte populare din literatura pentru vioara si pian. Astfel, vei asculta compozitii semnate de Camille Saint-Saens, Jules Massenet, Dmitri Shostakovich, Fritz Kreisler sau Pablo de Sarasate.

Gabriel Croitoru si Horia Mihail, doi dintre cei mai mari artisti romani, care au cantat pe marile scene ale lumii, revin in Romania, in cadrul unui turneu inedit. Cei doi artisti vor ajunge si in sate si orsase mici ale tarii, lipsite de viata muzicala, din dorinta de a duce mai departe spiritul muzicii clasice.

Asadar, cei doi vor merge pe urmele lui George Enescu si vor recrea traseul marelui artist prin satele din Romania, de acum 100 de ani. Asa a luat nastere turneul "Vioara lui George Enescu la sate", un proiect inedit, special creat pentru iubitorii de muzica clasica care nu au acces la marile evenimente culturale din Romania.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea