Muzica

#madonna #michael jackson #janet jackson #timberlake #britney spears #john lennon

Topul celor mai elaborate cascadorii de marketing

Pe langa factori precum o voce buna, o imagine de invidiat si o casa de productie renumita, vanzarile de albume din industria muzicala pot atinge recorduri si prin asa numitele "cascadorii" de marketing. Si cum imaginatia staff-urilor artistilor este una bogata, de-a lungul timpului am fost martorii unor manevre de PR extrem de ingenioase, care si-au atins scopul si au propulsat artistii in topuri. Exista totusi si cateva exemple, care nu au avut tocmai efectul scontat. Iata un top al celor mai renumite strategii de marketing din industria

 

Madonna o saruta pasional pe Britney

Va mai aduceti aminte de sarutul pasional dintre Madonna si Britney Spears, care a avut la MTV Video Music Awards in 2003. Contrar asteptarilor, cele doua dive nu s-au lasat prada unui implus de moment. Sarutul a fost planuit dinainte, iar rezultatul cel scontat: dupa cum ne reaminteste si Virgin Media, albumele pe care cele doua cantarete le lansasera in acea perioada au crescut in vanzari.




Statuia Regelui

“Construiti o statuie a mea!” a soptit Jacko in 1995, cand Sony l-a intrebat cum vrea sa promoveze albumul HIStory. Casa de productie a construit nu una, ci noua statui Michael Jackson, pe care le-a pozitionat in diferite orase europene . Iar vanzarile au avut numai de castigat.






Eroare vestimentara


In februarie 2005, prestatia lui Justin Timberlake si a lui Janet Jackson din pauza finale Super Bowl a devenit o adevarata legenda in randul strategiilor de marketing. Atunci, Timberlake a rupt “din greseala” o parte din costumul partenerei lui, dezvaluindu-I sanul. Efectul nu a fost tocmai cel sperat: albumul Damita Jo, pe care Jackson l-a lansat o luna mai tarziu nu a inregistrat vanzari spectaculoase.





Pentru pace....si vanzari

In 1969, John Lennon si Yoko Ono si-au petrecut luna de miere in camera 702 a hotelului Hilton din Amsterdam, unde au invitat presa la ceea ce ei au numit “Bed-in For Peace”, un protest impotriva razboiului din Vietnam. Nu ne indoim de intentiile nobile ale artistului, insa privind partea pragmatica, “protestul” a propulsat piesa Give Peace A Chance pe locul doi in topurile britanice.





The Sex Pistols celebreaza Jubileul de Argint

Trupa The Sex Pistols a vazut in Jubileul de Argint al Reginei Elisabeta, care a avut loc pe 7 iunie 1977, o adevarata mina de aur. Baietii au inchiriat o ambarcatiune, au navigat pe Thames si au cantat God Save The Queen. Politia a oprit ambarcatiunea si l-a arestat pe managerul trupei, Malcolm McLaren. Dar orele petrecute in arest au meritat: single-ul trupei a urcat vertiginous pe locul 2 in topuri.





Cand un leak se dovedeste a fi de fapt o strategie de marketing

Unele “cascadorii” ale oamenilor de publiciate se pot transforma in adevarate fiasco-uri. In 2008, rockerii Buckcherry din Statele Unite au ajuns de rasul presei, cand Too Drunk, un single de pe albumul Black Butterfly a ajuns pe Internet…dintr-o greseala. Situatia s-a dovedit a fi una cu adevarat jenanta, cand ancheta demarata de provider-ul de Internet a condus catre managerul trupei.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea