Muzica

#cantece #videoclip #bizar #marilyn manson #bjork

Top videoclipuri muzicale bizare

Cultura pop a ultimilor 20 de ani inseamna mult mai mult decat melodii frumos ambalate in videoclipuri care te fac sa visezi. Artisti mai mult sau mai putin controversati au reusit prin videoclipurile lor sa dea o noua definitie creatiei muzicale.

Iata mai jos o lista cu cateva dintre cele mai bizare videoclipuri:

Klaus Nomi - Lightning Strikes

Listen to me, baby, you got to
understand, you're old enough to learn the makings of a man.
Listen to me, baby, it's time to settle down. Am I asking too
much for you to stick around?
Every boy wants a girl he can trust to the very end.
Baby, that's you, won't you stay? But til then . . . when I see
lips begging to be kissed, I can't stop, I can't stop myself!

Klaus Nomi a fost un tenor german care s-a facut remarcat prin performantele vocale neobisnuite si prin aparitia sa care facea referire la spiridusi. Nomi mai este cunoscut si pentru show-urile sale teatrale foarte ciudate, machiajul strident, costumele bizare si prin tunsoarea neobisnuita. Cantecele sale erau cel putin bizare pentru inceputul anilor ‘80 si erau un mix intre muzica punk, electro si opera. Nomi a fost si unul dintre cantaretii lui David Bowie. Klaus Nomi este unul dintre primii artisti care au murit din cauza virusului HIV.

The Avalanches - Frontier Psychiatry

Is Dexter ill, is dexter ill, is dexter ill
Is dexter ill today, mr kirk, dexters in school
Im afraid hes not, miss fishborne
Dexters truancy problem is way out of hand
The baltimore county school board have decided to expel
Dexter from the entire public school system
Oh mr kirk, Im as upset as you to learn of dexters truancy
But surely, expulsion is not the answer!
Its the opinion of the entire staff that dexter is criminally insane

The Avalanches este o trupa de muzica eletro din Melbourne, Australia, cunoscuta mai mult pentru concertele live. Cel mai cunoscut hit al lor ramane melodia Since I left you, de pe primul lor album, care a fost realizat din mixul a peste 3500 de mostre de cantece vechi . Initial, trupa aparea in concertele live cu instrumente ingenioase, claviaturi, chitari si intrumente de percutie vechi. Videoclipul melodiei Frontier Psychiatry spune povestea unui baietel care este exmatriculat.

The Prodigy - Smack my Bitch Up

Change my pitch up, smack my bitch up
Change my pitch up, smack my bitch up
Change my pitch up, smack my bitch up

Smack My Bitch Up este cel de-al treisprezecela single lansat de trupa The Prodigy, in noiembrie 1997 si face parte de pe albumul The Fat of the land. Cantecul a fost extrem de controversat din cauza versurilor si a titlului melodiei care se credea ca promoveaza violenta impotriva femeilor. Videoclipul este si el la fel de controversat ca si cantecul si prezinta o noapte petrecuta in cluburi. Totul este filmat din perspectiva unei singure persoane si infatiseaza momente de violenta si vandalism, abuz de droguri, alcool si sex. Trupa a declarat ca melodia nu indeamna la violenta, ci la trairea la intensitate maxima a tuturor experientelor din viata.

Bjork  - Hunter

I'm going hunting
I'm the hunter
I'll bring back the goods
But I don't know when

Bjork Guomundsdottir este o artista din Islanda si este cunoscuta pentru creatiile sale expresive si interesul pentru diferite genuri de muzica: pop, rock altenativ, jazz, muzica electronica si chiar folk. Melodia Hunter a fost lansata in 1998 si face parte de pe albumul Homogenic. Cantecul a aparut si pe coloana sonora a filmului Dosarele X.

In videoclip, Bjork apare filmata de la umeri in sus si este rasa in cap . De-a lungul filmuletului isi scutura capul si la un moment dat devine un urs polar. Catre finalul videoclipului revine la forma sa umana si renunta la instinctele animale. Cantareata declara la momentul aparitiei acestui videoclip, ca melodia este despre toti cei care sunt dependenti de ea.

Marilyn Manson - The Beautiful People

And I don't want you and I don't need you
Don't bother to resist, or I'll beat cha
It's not your fault that you're always wrong
The weak ones are there to justify the strong
The beautiful people, the beautiful people
It's all relative to the size of your steeple
You can't see the forest for the trees
You can't smell your own shit on your knees

The Beautiful People face parte de pe cel de-al doilea album al lui Marilyn Manson, Antichrist Superstar, care a fost lansat in 1996. Titlul melodiei vine de la o carte aparuta in 1967, The Beautiful People, scrisa de Marylin Bender. Cartea prezenta lumea plina de scandal a celor bogati, din anii ‘60, dar si cultura frumusetii care avea legatura cu moda si politica. Titlul cartii a fost promovat de revista Vogue si era folosita pentru a descrie familia Kennedy, care a fost o sursa de inspiratie pentru creatiile lui Marilyn Manson.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea