Muzica

#melodii #top melodii # melodii demis roussos #top melodii demis roussos

Top 7 melodii Demis Roussos

Demis Roussos este unul dintre cei mai populari cantareti de originea greaca din toate timpurile.

Initial, Roussos a cantat alaturi de conationalul sau, Vangelis, in efemerul grup de rock progresiv Aphrodite's Child. Marele lui succes avea sa vina insa abia dupa ce va imbratisa o cariera solo si se va apropia de sonoritati ceva mai "soft": pop, world music , pop-folk.

Iata cate dintre cele mai piese cu care Demis Roussos a reusit sa vrajeasca multe generatii de ascultatori:

We Shall Dance

"We Shall Dance" este primul single solo lansat de Demis Roussos. Probabil ca ar fi ramas si acum o piesa anonima daca artistul nu ar fi concertat foarte mult in Europa.

Concertele sale din Europa au transformat "We Shall Dance" un hit urias in Italia, Spania, Portugalia si Franta.

My Reason

"My Reason" este cel de-al treilea single care a promovat "On The Greek Side Of My Mind", albumul de debut al artistului. Piesa a devenit un hit international in vara anului 1972.

Forever and Ever

"Forever and Ever" este piesa care da titlul albumului cu numarul doi semnat Demis Roussos. Si aceasta melodie a avut parte de un succes uluitor, acest lucru reflectandu-se si in vanzarile discului. Se estimeaza ca albumul "Forever and Ever" s-a vandut in peste 12 milioane de copii.

Goodbye, my love, goodbye

"Goodbye, my love, goodbye" este poate cea mai reprezentativa piesa a lui Demis Roussos. Melodia a aparut pentru prima oara pe discul "Forever and Ever".

It's Five O'Clock

O retrospectiva a celor mai bune cantece Demis Roussos nu are cum sa ocoleasca si perioada alaturi de grupul Aphrodite's Child. "It's Five O'Clock" a aparut albumul omonim, lansat in anul 1970.

Rain and Tears

Cu doi ani inainte de lansarea lui "It's Five O'Clock", Demis Roussos si Aphrodite's Child faceau senzatie in Franta si in alte tari europene cu "Rain and Tears", cantec cu o tema muzicala ce are la baza "Canon in D major", cea mai importanta lucrare a compozitorului german de muzica baroca Johann Pachelbel .

Quand Je T'aime

"Quand Je T'Aime" este o alta nestemata a albumului "Forever and Ever". Cu aceasta melodie, Demis Roussos si-a inceput concertul sustinut in decembrie 2009, pe scena Salii Palatului din Bucuresti.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea