Muzica

#elvis presley #top melodii #melodii elvis presley #top melodii elvis presley

Top 6 melodii Elvis Presley

Elvis Presley, cunoscut de majoritatea ascultatorilor de muzica ca fiind The King of Rock 'n' Roll, a reusit sa depaseasca limitele acestui gen muzical, incorporand in cantecele sale si alte influente.

Elvis a cantat la fel de bine blues, country sau pop, iar piesele lui continua sa influenteze si azi multi tineri care isi incearca norocul in lumea muzicii.

Iata cate dintre melodiile cu care nemuritorul Elvis Presley a reusit sa cucereasca topurile de-a lungul timpului.

6. Suspicious Minds

Ultimul number one din cariera lui Elvis a fost compus de Mark James si reprezinta una dintre cele mai atipice piese ale lui The King of Rock 'n' Roll. Orchestrata cu suflatori si backing vocals-ul feminin, "Suspicious Minds" nu transmite nimic din rock'n'roll-ul contagios pe care Presley il interpreta in anii '50.

5. Heartbreak Hotel

Versurile lui "Heartbreak Hotel" sunt inspirate dintr-o bilet lasat de un sinucigas inainte de se arunca de la fereastra unui hotel. Piesa, prima imprimata de Elvis Presley pentru casa de discuri RCA Records, a fost promovata in mai multe emisiuni TV faimoase in anii' 50, inclusiv "Milton Berle Show" si "Stage Show".

4. All Shook Up

Lansata in 1957, piesa "All Shook Up" s-a inpus in clasamentele pop, country si R&B. "All Shook Up" a dat titlul unui musical pe Broadway inspirat din muzica lui Elvis.

3. It's Now or Never

"It's Now or Never" este al doilea single lansat de Elvis dupa intoarcerea din armata. Piesa are la baza popularul cantec italian "O Sole Mio" si marcheaza reorientarea artistului catre un segment de public mai matur. Single-ul s-a vandut la nivel mondial in peste 25 de milioane de copii.

2. Can't Help Falling in Love with You

Piesa inclusa pe soundtrack-ului filmului "Blue Hawaii", aparut in 1961 si in care joaca si Elvis Presley, "Can't Help Falling in Love with You" a reusit sa cucereasca publicul prin romantismul pe care-l degaja atat prin versuri, cat si prin linia melodica. In anii '90 a fost relansata in varianta reggae de popularul grup UB 40.

1. Jailhouse Rock

"Warden threw a party in the county jail" este versul cu care Elvis Presley ii invita pe oameni la dans in anul 1957. Piesa a fost lansata simultan cu filmul omonim, cel de-al treilea din cariera lui Elvis. "Jailhouse Rock" a fost compusa si produsa de Jerry Leiber si Mike Stoller, aceeasi echipa care avea sa semneze un an mai tarziu coloana sonora a peliculei "Love Me Tender".


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea