Muzica

#muzica #a.s.i.a. #o-zone #versuri #bairam #aladin #valahia #andre #clasament #top #dance #pop

Top 5 versuri penibile

Pentru unii, o piesa nu ar fi completa daca nu ar avea si niste versuri care sa te unga pe suflet in cel mai frumos mod cu putinta. Desi nu este vina interpretilor, multe formatii mioritice se confrunta cu aceasta nebuloasa: „ Cum sa fac eu niste versuri super tari care sa dea bine pe fundalul atat de melodios si placut auzului al unui nou single?”

Si precum in basm, multi viteji s-au aratat, incapatanati sa treaca aceasta proba de temut. Din nefericire insa pentru piata muzicala autohtona si pentru creierele noastre obosite de prea multe ineptii, multi s-au vazut rapusi de zmeul cel rau.

Daca ar fi sa luam la puricat toate stihiile ce au daramat din temelii industria muzicala de pe la noi, ar trebui sa pierdem multe nopti, multe cafele si multi neuroni depusi ca ofranda pe altarul muzical. Nu vom face lucrul acesta chiar acum. Ne vom rezuma, momentan, la un „Top 5 Cele mai penibile si neinspirate versuri”. Evident, orice interventie si adaugire la cele spuse in randurile de mai jos sunt binevenite asa ca nu ezitati sa va dati cu parerea!

Locul 1: Andre – „Lasa-ma papa la mare”

Ok, doua fetite cu codite, platforme ce i-ar face invidiosi si pe piticii de la circ si un talent pe masura.

„Simt ca traiesc, simt ca iubesc/ Alergam spre nisipul fierbine/ Sunt a ta iar/ Zana marii ne invita/ In palatul de clestar! / Lasa-ma papa la mare/ Vreau distractie si soare/ M-am indragostit lulea / Am aflat ce-i dragostea.”

Deci, fetelor, sa va explic, „papa” poate va lasa la mare, dar sigur acolo nu se gaseste palatul de clestar, poate doar daca doriti epava din Costinesti sau farul de la Constanta.

Pe de alta parte, cele doua fetite nelinistite il au pe „mosul cel tinerel”, sigur va face acesta ceva si va scoate din sacul cu jucarii un palat demn de invidiat. „Mosule ce tanar esti/ E prima iarna cand vii la mine/ Nu te mai las sa pleci/ Noapte de vis alaturi de tine”.

Noroc ca de atunci fetele au mai crescut, dupa cum chiar ele mentioneaza si s-au hotarat sa o ia fiecare pe drumul ei, mai placut sau mai putin placut, cu palate sau fara palate. „I-am spus c-am renuntat la bilute si fundite/ Am mai crescut, nu mai suntem tot fetite.”

 

Locul 2: Asia – „Garsoniera ta”

Bun, se pare ca fetele au facut turul lumii cu aceasta piesa, atat la propriu cat si la figurat (in versuri). Haide sa vedem totusi de ce au avut asa mare succes aceaste celebre acorduri.

„La Londra-i ceata permanent/ La Paris sunt preturi mari / Poate la Madrid e bine / Dar toate cheile-s la tine./ La Tokyo e inghesuiala/ La Venetia e carnaval/ La Roma nu ajunge oricine/ Iar toate cheile-s la tine./ In garsoniera ta/ E chiar asa/ Cum e-n America/ Unde un vis uneori/ Se implineste in zori.”

Propun sa-l gaseasca cineva pe baiatul acesta si sa-i ia cheile alea nenorocite. Pana la urma eu prefer Parisul decat celebra garsoniera. Ramane insa intrebarea: De unde succesul? Simplu, din modestie. Pana la urma fetele n-au cerut decat o garsoniera. Cum poti sa le refuzi? Noroc ca a mai scazut piata imobiliara.

 

Locul 3: Bairam – „ Aladin ”

Da, pot spune ca aceasta melodie m-a lasat fara cuvinte. Nu de alta, dar versurile graiesc de la sine si eu nu mai am ce sa spun.

„Eu sunt Aladin si am o lampa fermecata / Orice vis ti se implineste daca vii si o freci odata / Hai acum fetita mea, incearca nu ezita / Vino vino si trezeste spiritul din ea / Gimi gimi e micut, dar se face foarte mare / Daca il atingi putin si il pui la incercare / Spune-i tot ce iti doresti si el te rezolva indata / Hai fetito nu mai sta, lampa mea e fermecata.”

Saracul personaj de poveste Alladin, cred ca-si face seppuku cu iataganul cand vede ce-i fac oamenii acestia lampii lui fermecate.

Locul 4: Valahia - „Banana”

„Spune-le mama te rog lu' Roxana si Suzana / Sa faca bine sa-mi aduca inapoi banana / Era a mea, n-o dadeam la nimenea / Dar nu stiu cum, prin ce metoda-au pus mana pe ea / Banana-i aliment foarte consistent / D-aia toata lumea il mananca permanent / Banana nu ingrasa, banana nu slabeste / Banana africana-n gura se topeste”.

Ascultand aceasta piesa am descoperit ca banana este un aliment sanatos care nu este recomandat in niciun caz copiilor. Nu de alta, dar cine stie, mananca si ei banana si se apuca de facut versuri puerile cu Roxana si Suzana care sunt niste furacioase ce ii supara pe saracii baietii de la Valahia. Si ramane totusi intrebarea: Cine a mancat banana? Roxana sau Suzana?



Locul 5: O-zone – „Dragostea din tei”

„Alo, Salut, sunt eu, un haiduc, / Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea. / Alo, alo, sunt eu Picasso, / Ti-am dat beep si sunt voinic, / Dar sa stii nu-ti cer nimic./ Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei, / Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei. / Chipul tau si dragostea din tei, / Mi-amintesc de ochii tai.”

Firmele de telecomunicatii ar fi mai mult decat incantate de aceasta piesa. Va dati seama cate facturi la telefonie au platit baietii astia in cautarea „dragostei din tei”? Probabil ca mult. Desi, daca stam sa luam in considerare faptul ca tot vorbesc cu tonul, rezumandu-se doar la un bip, ar trebui sa vorbim cu sefii ai mai mari si sa le faca niste oferte la abonamente. Oricum, piesa este de rasunet international. N-am ce zice, haiducul Picasso a incalzit inimile tuturor abonatilor la retelele de comunicare.

Dupa cum spuneam mai sus, lista ramane deschisa si fiecare este invitat sa-si spuna of-ul si sa dea in vileag posesorii unor texte melodice adanc gandite ce zgarie intr-o forma absoluta materia cenusie si frizeaza intr-un stil frenetic firescul lucrurilor.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea