Muzica

#bruce springsteen #top melodii #top melodii bruce springsteen #melodii bruce springsteen

Top 5 piese Bruce Springsteen

Bruce Springsteen este de mai bine de patru decenii unul dintre cei mai importanti promotori ai folk rock-ului de calitate. Palmaresul sau este impresionant: 20 de premii Grammy, 2 Globuri de Aur, un premiu Oscar si vanzari de peste 120 de milioane de discuri.

Iata cateva dintre cele mai reusite compozitii lansate de Springsteen de-a lungul timpului.

5. Born To Run

"Born to Run" a fost compusa de Bruce Springsteen in 1974, intr-o perioada destul de agitata pentru acesta. Desi cantaretul lansase doua albume apreciate de critici, vanzarile lor au dezamagit. "Born to Run" este practic piesa care l-a scos pe Springsteen din anonimat.

4. Dancing in the Dark

"Dancing in the Dark" este ultimul piesa compusa de Bruce Springsteen pentru albumul "Born in the USA" si este totodata primul single care a promovat acest disc. Melodia marcheaza o premiera pentru Springsteen. Pentru prima oara in cariera, artistul apeleaza la sintetizatoare.

3. Secret Garden

Cantecul "Secret Garden" a devenit cunoscut dupa ce a a fost inclus pe coloana sonora a lui "Jerry Maguire", un film motivational despre un impresar sportiv (Tom Cruise) care reuseste sa se impuna, in ciuda tuturor obstacolelor.

2. Streets of Philadelphia

"Street of Philadelphia" este tema muzicala principala a peliculei omonime, primul film care trateaza cu seriozitate teribila maladie SIDA.

Piesa i-a adus lui Springsteen un trofeu Oscar la categoria "Best Original Song", plus alte patru premii Grammy ("Song of the Year", "Best Rock Song", "Best Male Rock Vocal Performance", "Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television"). Melodia a devenit extrem de populara in anii '90 atat pe teritoriul Statelor Unite, cat si in pe continentul european.

1. Born in the USA

Primele variante ale celui mai cunoscut hit al lui Bruce Springsteen dateaza inca din 1981. Initial, melodia urma sa dea titlul filmului cu acelasi nume, care in cele din urma nu a mai fost realizat.

Varianta pe care o stim cu totii a aparut abia in 1984. Desi multi il catalogheaza drept un cantec cu tenta patriotica, el face de fapt referire la efectele pe care le-a avut Razboiul din Vietnam asupra americanilor.

Cantecul "Born in USA" ar fi trebuit sa fie folosit intr-o reclama pentru Chrysler, dar Springsteen a refuzat, dand cu piciorul unui contract care l-ar fi facut mai bogat cu cateva milioane de dolari.



Foto: nme.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea