Muzica

#led zeppelin #top melodii #top melodii led zeppelin #melodii led zeppelin

Top 5 melodii Led Zeppelin

Led Zeppelin ocupa un loc aparte in istoria muzicii. Desi actitatea grupului se rezuma doar la perioada 1968-1980, fara sa luam in calcul reuniunile temporare de dupa acest interval, Zeppelin a reusit sa lase o mostenire impresionanta.

Astazi iti readucem aminte cateva dintre piesele de rezistenta ale acestei trupe legendare.

5. Kashmir

Versurile piesei "Kashmir" dateaza inca din 1973. Varianta finala a piesei, cea inclusa pe albumul "Physical Graffiti", a aparut insa abia in 1975.

Tema principala a piesei a fost scoasa de la naftalina in 1998 de Puff Daddy, fiind folosita in melodia "Come With Me", ce figureaza pe coloana a filmului S.F. "Godzilla". Ca un amanunt inedit, elemente din piesa "Kashmir" au fost 'imprumutate' si de romanii de la Cargo. Rezultatul se numeste "Apocalipsa", o melodie inclusa pe discul "Ziua Vrajitoarelor" (1998).

4. D'Yer Mak'er

"D'Yer Mak'er" reprezinta o ciudatenie muzicala. Melodia nu are absolut nicio legatura cu compozitiile in maniera blues-rock cu care trupa a cucerit o lume intreaga, "D'Yer Mak'er" fiind mai degraba o piesa de factura reggae. Led Zeppelin nu a fost interpretat-o niciodata integral in concertele sale.

3. Black Dog

"Black Dog" este o alta piesa clasica din repertoriul Led Zeppelin. Cainele negru din titlu a existat in realitate, fiind chiar labradorul retriever care se plimba nestingherit prin studiourile Headley Grange, in timpul sesiunii de inregistrari.

2. Whole Lotta Love

Piesa care deschide albumul "Led Zeppelin II" (1969) este primul hit american al celor de la Led Zeppelin. Putin stiu ca "Whole Lotta Love" are ca punct de plecare compozitia blues "You Need Love", lansata de in 1962 de muzicianul Willie Dixon.

1. Stairway to Heaven

Alaturi de "Bohemenian Rhapsody" (Queen) si "Child in Time" (Deep Purple), "Stairway to Heaven" este o piesa care nu poate lipsi din playlistul unui ascultator de muzica de calitate.

Interesant este faptul ca piesa a devenit instant un hit, desi este destul de lunga (opt minute si doua secunde) si nu a fost lansata ca single in anii '70.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea