Muzica

#dan bittman #holograf #top Holograf

Top 5 melodii Holograf

Cand spui Holograf , gandul iti zboara rapid la una dintre cele mai longevive formatii din Romania. Holograf a cantat new wave cand in Romania nu era la moda, hard rock melodios cand se purtea rock-ul in forta de tip AC/DC si pop-rock, cand in tara noastra luase amploare miscarea dance.



Iti propunem o trecere in revista celor mai importante hit-uri lansate de Holograf in cei aproape 35 de ani de activitate.


5. Fara ea

"Fara ea" beneficiaza de un videoclip reusit, cu imagini din filmul " Orient Express ", regizat de marele Sergiu Nicolaescu. Dan Bittman , solistul Holograf, apare in aceasta pelicula, unde interpreteaza varianta tanara a personajului principal.




4. Sa nu-mi iei niciodata dragostea

"Sa nu-mi iei niciodata dragostea" este un vals ceva mai modern pe care Holograf l-a inclus pe albumul sau din 2000, "Holografica". De altfel, unele perechi de tineri casatoriti au folosit ""Sa nu-mi iei niciodata dragostea" ca piesa de deschidere a petrecerii de nunta.




3. Ochii tai

Initial piesa se numea "In loc de ramas bun" si a aparut pe albumul "Holograf III" (1988). Piesa a fost rebotezata "Ochii tai" in anii '90 si a primit o orchestratic acustica, total diferita fata de cea originala.




2. Banii vorbesc

"Banii vorbesc" este una dintre putinele piese din epoca hard rock pe care Holograf le mai canta in concerte. Motivul? La vremea lansarii sale (1992), piesa s-a bucurat de un succes imens datorita faptului ca reflecta perfect realitatea Romaniei postdecembriste.




1. Ti-am dat un inel

Anul 1998 a fost unul decisiv pentru Holograf. Se simtea nevoia unei schimbari. Iris, o alta trupa fanion a rockului romanesc, lasase deoparte sonoritatile hard & heavy, in favoarea unui sound mai evoluat, mai matur.

La fel s-a intamplat si cu Holograf. A aparut albumul "Supersonic" care a furnizat marele hit "Ti-am dat un inel", care a marcat o noua etapa in cariera Holograf-ilor: cucerirea unui segment mai larg de public, prin abordarea unui pop-rock mai cumintel.

Potrivit spuselor lui Dan Bittman , "Ti-am dat un inel" este inspirata dintr-o poveste de dragoste adevarata, care, din pacate, s-a incheiat cu o despartire.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea