Muzica

#bryan adams #top melodii # top melodii bryan adams # melodii bryan adams #piese bryan adams

Top 5 melodii Bryan Adams

Canada a participat de-a lungul timpului la dezvoltarea industriei muzicale cu o serie de artisti importanti: Leonard Cohen, Avril Lavigne, Rush, Paul Anka si, mai nou, Justin Bieber.

Lista nu ar fi completa fara Bryan Adams, cel care si azi continua sa ne incante cu vocea sa usor ragusita. Iata cateva dintre piesele care ar putea fi incluse oricand intr-un album Best of al artitului canadian.

5. Please Forgive Me

Piesa a fost lansata ca single in octombrie 1993 si a devenit rapid un hit mondial. Datorita acestui single, compilatia "So Far So Good" a ajuns pe locul intai in clasamentul de albume din Marea Britanie.

4. The Only Thing That Looks Good on Me Is You

"The Only Thing That Looks Good on Me Is You" este o alta piesa cu care Bryan Adams a facut furori in anii'90. Melodia figureaza pe albumul "18 til I Die" (1996) si se regaseste si pe coloana sonora a filmului "Excess Baggage", o comedie in care apar Alicia Silverstone si Benicio del Toro.

3. Summer of '69

"Summer of '69" este un single extras pe "Reckless", albumul cu numarul patru al rockerului canadian. Ramane un mare mister semnificatia cifrei 69 din titlu. Bryan Adams declara pe de-o parte ca face referire la o pozitie sexuala, in timp ce Jim Vallance, cel care si-a adus un important aport la compunerea piesei, spune ca de fapt este vorba despre anul 1969.

2. Have You Ever Really Loved a Woman

"Have You Ever Really Loved a Woman" este o piesa la fel de celebra ca filmul in care a fost inclusa, "Don Juan de Marco". Interesnt este si faptul ca pentru aceasta melodie Adams a colaborat cu faimosul chitarist flamenco Paco de Lucia.

1. (Everything I Do) I Do It for You

"(Everything I Do) I Do It for You" reprezinta poate cea mai de succes piesa din repertoriul lui Bryan Adams. Melodia, care se regasese pe coloana sonora a filmului "Robin Hood: Prince of Thieves", a stat nu mai putin de 16 saptamani consecutive pe cea mai inalta pozitie a topului britanic.

In 1992, piesa a fost recompensata cu un trofeu Grammy, la categoria "Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television".



Foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea