Muzica

#u2 #top piese U2 #trupa U2

Top 5 cele mai bune piese lansate de U2

U2, una dintre cele mai de succes trupe din toate timpurile, a luat nastere la 25 septembrie 1976 in Irlanda, Dublin. In cei 35 de ani de activitate, cei de la U2 au sustinut mii de concerte si au vandut peste 150 de milioane de discuri in intreaga lume.



Iti readucem in atentie cinci dintre cele mai tari piese ale celor de la U2:


1 Where the Streets Have No Name (1987)


"Where the Streets Have No Name" este piesa care deschide aclamatul album 'Joshua Tree'. Melodia a fost lansat ca single, reusind sa ajunge number one in topurile din Irlanda si Noua Zeelanda . Piesa este cunoscuta si pentru videoclipul ei care-i infatiseaza pe cei patru membri U2 cantand pe acoperisul unei cladiri din Los Angeles.



2 One (1991)


Iti propunem un experiment simplu si rapid. Incearca sa faci un sondaj in randul prietenilor tai. Intrebarea este la fel de simpla: "Care este piesa cu care asociezi trupa U2?". Iti garantam ca multi dintre ei vor indica "One".



3 With Or Without You (1987)


"With Or Without You" este primul single U2 care ajunge pe primul loc in prestigiosul clasament american Billboard Hot 100 , pozitie de care 's-a despartit' abia dupa trei saptamani. Piesa este cantata in aproape toate concertele U2, fiind inclusa pe majoritatea compilatiilor si albumelor live lansate de Bono & Co.



4 Beautiful Day (2000)


Succesul de care s-a bucurat "Beautiful Day" s-a reflectat si in vanzarile discului 'All That You Can't Leave Behind'. Albumul de pe care a fost extras acest single s-a vandut in peste 12 milioane de exemplare si fost recompensat cu sapte premii Grammy.



5 I Still Haven't Found What I'm Looking For (1987)


Piesa are numerosi fani in randul colegilor de breasla ai celor de la U2. Cu aceasta melodie Cher si-a deschis toate concertele din turneeele sustinute din 1991 pana in zilele noastre. Piesa a fost ascultata si placuta de rockerii de la Disturbed care i-au incropit o varianta metal intitulata "Ishfwilf".



Piesa bonus


Am terminat cu cele cinci pozitii ale topului, insa parca nu ne lasa inima sa abandonam subiectul U2 fara sa mentionam una dintre cele mai bune melodii care au figurat vreodata pe coloana sonora a unui film cu Batman. Vorbim despre "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me", piesa cu care U2 sporeste farmecul lui "Batman Forever" (1995).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea