Muzica

#whitney houston #michael jackson #pink floyd #meat loaf #acdc #top albume

Top 5 cel mai bine vandute albume din toate timpurile

Industria muzicala poate aduce profituri uriase artistilor de succes. Daca nu multe albume se pot lauda cu vanzari de milioane de unitati, cele care au atins aceasta performanta reprezinta unele dintre cele mai bune materiale create vreodata. Descopera, in continuare, cel mai bine vandute albume din toate timpurile!



5 Meat Loaf - 'Bat Out of Hell' (1977)


Cel de-al doilea material discografic semnat de rockerul american Meat Loaf s-a vandut in nu mai putin de 43 milioane de exemplare. Lansat in urma cu mai bine de 30 de ani, albumul continua sa fie cautat si astazi, in 2010 atinga cifra de 200.000 de unitati vandute. In anul 2003, revista de specialitate Rolling Stones a plasat albumul pe locul 343 in topul celor mai bune albume din toate timpurile.



4 Whitney Houston & Various Artists - ' The Bodyguard ' (1992)


Coloana sonora a filmului de succes 'The Bodyguard' s-a vandut in 44 milioane de unitati la nivel mondial. Aceasta a dat o piesa devenita clasica, ' I Will Always Love You ', intrepretata de Whitney Houston. Soundtrack-ul a devenit, de altfel, cel mai bine vandut album de acest tip din toate timpurile.



3 Pink Floyd - 'Dark Side of the Moon' (1973)


Daca numele albumului iti suna cunoscut, afla ca acesta este si titlul celui mai recent film din seria 'Transformers'. In alta ordine de idei, albumul legendarei trupe Pink Floyd s-a vandut in 45 milioane de unitati in luea intreaga.



2 AC/DC - 'Back In Black' (1980)


O alta trupa legendara, cu un succes enorm, AC/DC a lansat in anul 1980 albumul 'Back In Black' care a devenit cel de-al doilea cel mai bine vandut album din toate timpurile, cu 49 milioane de exemplare vandute. Numai in SUA, albumul trupei australiene a avut vanzari de 22 milioane de unitati!



1 Michael Jackson - 'Thriller' (1982)


Nu mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca albumul 'Thriller' este cel mai bine vandut album din toate timpurile. Cel de-al saselea album de studio al Regelui muzicii pop s-a vandut in circa 110 milioane de exemplare la nivel mondial. Dintre cele 9 piese incluse in album, sapte au fost lansate ca single-uri, toate ajungand in top 10 Billboard Hot 100 .


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea