Muzica

#eric clapton #b.b. king #jimi hendrix #jimmy page #chuck berry #top chitaristi

Top 5 cei mai buni chitaristi din toate timpurile

Muzica ar fi complet diferita in absenta chitarii. Unul dintre cele mai utilizate instrumente muzicale, chitara a transformat cativa artisti talentati in adevarate legende. Tu stii care sunt cei mai buni chitaristi din toate timpurile? Descopera-i pe cinci dintre ei!



1 Jimi Hendrix


Cel mai mare chitarist din toate timpurile este, fara indoiala, Jimi Hendrix. Un virtuoz al chitarii, James Marshall 'Jimi' Hendrix a influentat, cu stilul sau nou, la acea vreme, o buna parte a chitaristilor moderni. Artistul, decedat la doar 28 de ani, a lasat in urma sa o multime de inregistrari valoroase, numeroase albume fiind lansate post-mortem.



2 B.B. King


B.B. King este un alt chitarist valoros ce a transformat muzica blues. Cu o cariera de peste 50 de ani, B.B. King are in palmares 14 premii Grammy si o multime de distinctii acordate in tara sa natala, SUA. De-a lungul timpului, artistul a colaborat cu nume ca Richie Sambora (Bon Jovi), Gary Moore, U2, Eric Clapton sau Bo Diddley.



3 Eric Clapton


Un alt mare chitarist este britanicul Eric Clapton. 'Slowhand' a fost considerat, de nenumarate ori, unul dintre cei mai buni muzicienii ai secolelor XX si XXI, recompensat pentru calitatea creatiilor sale cu 17 premii Grammy. De mentionat ar fi prezenta sa de nu mai putin de trei ori in prestigioasa Rock and Roll Hall of Fame .



4 Chuck Berry


Printre multe altele, lui Chuck Berry i se datoreaza rafinarea si dezvoltarea muzicii R&B (rhythm & blues), chitaristul fiind considerat unul dintre pionierii rock and roll-ului. Cariera sa se intinde pe mai bine de jumatate de secol, artistul, in varsta de 84 de ani, continuand sa cante si astazi.



5 Jimmy Page


Nu in ultimul rand, Jimmy Page este un nume asociat cu formatia Led Zeppelin, devenind, si pe cont propriu, o legenda a muzicii rock and roll si o influenta pentru numerosi artisti. Coleg cu Eric Clapton in formatia The Yardbirds , Jimmy Page a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame de doua ori. Cariera sa de chitarist se intinde pe o perioada de peste 50 de ani.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea