Muzica

#beatles #conspiratie #muzica #john lennon

The Beatles – grupare satanista si masina de spalat creierul

Psihiatrii spun ca abilitatea de a gasi o semnificatie oricarui lucru, oricat de banal este acesta, sau de a pune cap la cap o teorie conspirativa pornind de la cateva lucruri marunte, este defapt o tulburare mintala cunoscuta sub numele de apophenia.

De cealalata parte, sunt cativa indivizi (cautatori de teorii conspirationale) care sustin ca aceasta boala a fost “inventata” de cei care nu vor ca adevarul, oricare ar fi el, sa iasa la iveala.

Oricum ar fi, formatia Beatles – cea mai importanta formatie din istorie – nu a fost ocolita de aceste minti conspirationale. Pentru a confirma aceasta nebunie, va prezentam unele dintre cele mai populare conspiratii legate de Beatles.


Aquarian – spalarea creierului in masa

Beatlesii erau patru tineri carismatici din Liverpool, Marea Britanie, cu foarte mult talent, care au aparut la momentul si locul potrivit si care au schimbat cultura populara pentru totdeauna.

Asta e ceea ce au vrut ei sa ganditi. De fapt, Beatles a fost un experiment de spalare a creierului in masa, creat de istitultul Tavistock din Londra, institut care este responsabil pentru mai toate asa-zisele spalari pe creier pe care adeptii teoriilor conspirationale le gasesc.

Tavistock a colaborat cu institutul de cercetare Stanford la crearea formatiei Beatles, “un complot bine aranjat menit sa introduca elemente distructive in mintea populatiei, facandu-i pe oameni sa actioneze impotriva vointei lor.”


Satanic Beatles – gruparea satanista de la Hollywood

In piesa "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", Paul McCartney spune la un moment dat "acum 20 de ani…”, iar cei care sunt convinsi ca Beatles este o formatie satanista “stiu” ca Paul vorbeste despre moartea lui Aleister Crowley (renumit pentru scrierile sale oculte), cel caruia, dupa spusele conspiratorilor, i-a fost dedicate melodia.  

Tot in aceasta piesa “aflam” ca Beatlesii faceau parte dintr-o grupare satanista de la Hollywood infiintata tot de Crowley si ca erau “colegi” cu membrii formatiilor Rolling Stones si Led Zeppelin.  


Conspiratia Maharishi Meditation

La sfarsitul anilor ‘60, Beatlesii s-au alaturat sectei Meditatiei Transcedentale, condusa de yoginul Maharishi Mahesh, un lider spiritual indian care a atras asupra sa o multime de celebritati, printre care si pe Mick Jagger, Marianne Faithfull, Mia Farrow, Kurt Vonnegut sau membrii trupei Beach Boys.

In timp ce Maharishi spunea ca MT a este un mijloc de crestere a constiintei, suspiciosii sustin ca el nu era altceva decat un manipulator politic asociat cu ocultul, care a conspirat sa foloseasca meditatia transcedentala pentru a controla rezultatul alegerilor politice importante si a modela politicile guvernamentale in Marea Britanie si SUA.



Distrugerea lui Michael Jackson


In 2002, la aproape 20 de ani dupa ce Michael Jackson l-a intrecut pe prietenul sau Paul McCartney la licitatia pentru drepturile asupra cantecelor Beatles, megastarul a sustinut o conferinta de presa la New York, unde a declarat ca exista o conspiratie impotriva sa si ca toata nebunia a pornit cand el a inceput sa castige bani frumosi din drepturile asupra melodiilor Beatles.

Aparat de avocatul Johnnie Cochran si Al Sharpton, Jackson a declarat ca indrustria care candva era de partea sa nu suporta sa stie ca el este “proprietarul” Beatlesilor si a pornit o conspiratie impotriva sa, numindu-l “ciudat, monstru, homosexual si pedofil”.


Conspiratia “Planul Pastelui”

In martie 1966, intr-un interviu acordat jurnalistei Maureen Cleave, John Lennon a facut o remarca socanta pentru majoritatea oamenilor: “Suntem mai populari decat Iisus”.

La sfarsitul lunii iulie, parti din interviu au fost publicate in mai multe reviste, iar reactia americanilor nu a intarziat sa apara – in special in Centura Bibliei (regiunea de sud a Statelor Unite), unde biserica are dreptul sa influenteze politica, stiinta si educatia. Chiar si KKK-ul ( Ku Klux Klan ) a protestat cu peste opt mii de oameni impotriva unui concert Beatles.

Potrivi conspiratiei, remarca lui John nu a fost la intamplare si a fost inspirata din cartea lui Hugh Schonfield, Planul Pastelui. In aceasta carte, Schonfield sustine ca Iisus a planificat toate evenimentele care au dus la crucificare sa in scopul de a spori credibilitatea sa ca un Mesia. In acelasi mod, Lennon a folosit remarca lui rusinoasa pentru a atrage atentia.


Conspiratia Fib Four

Acestea sunt cele mai celebre cantece Beatles pe care nu le-ati auzit niciodata: Colliding Circles si Left Is Right scrise de John Lennon; Deck Chair de Paul McCartney si Pink Litmus Paper Shirt de George Harrison. Fanii Beatles sunt in cautarea acestor piese inca din 1971, iar pentru ca nimeni nu a reusit sa puna mana pe ele, s-a nascut conspiratia potrivit careia Apple Records le tine foarte bine pazite, permitandu-le astfel sa creasca in valoare si sa le vanda mai tarziu contra unei sume uriase.

In realitate, aceste piese – numite acum Fib Four – sunt inventia unui adolescent britanic care a dorit sa ii incinga putin pe fanii trupei. In ciuda confesiunii sale, adeptii teoriei sustin ca declaratiile sale sunt false.


Conspiratia Paul is Dead/ Paul este mort

Regina tuturor conspiratiilor legate de formatia Beatles dateaza inca din 1966, cand Paul a plecat pe fuga din studioul Abbey Road in Aston Martin-ul sau si, in urma unui accident rutier, acesta a fost decapitat.  Pentru a evita o isterie in randul fanilor, colegii sai l-au inlocuit pe acesta cu o sosie, iar toata treaba a mers timp de trei ani.

Dar pana in 1969 au fost descoperite o multime de indicii care indicau moartea lui Paul. Potrivit conspiratiei, coperta albumului Sgt. Pepper este plina de simboluri ce indica moartea unui component al trupei.

Alte indicii gasim daca ascultam parti din white Album pe revers, iar daca ne uitam mai atent la coperta albumului Abbey Road (albumul care a lansat aceasta conspiratie) observam cum membrii trupei sunt asezati si costumati in asa fel incat sa sugereze o procesiune funerara. John este preotul, Ringo este dricarul, George reprezinta groparul, iar Paul, care este singurul descult, reprezinta mortul.

 

The Beatles - Let it be

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea