Muzica

#studiu #melodii de Craciun #melodii enervante

Studiu: Care sunt cele mai enervante melodii de Craciun

Cantecele de Craciun sunt indragite si in acelasi timp urate de ascultatori, este rezultatul unui sondaj publicat recent de freshegg.com. 29% dintre cei care au fost intervievati sustin ca le plac cantecele din aceasta perioada a anului, acelasi procent cu al celor care au declarat ca mai degraba le urasc.

De asemenea, 12% dintre respondenti sustin ca adora aceste melodii de sezon. Tot 12% au raspuns ca sunt le sunt indiferente. Mult mai vehementi au fost cei care au declarat ca urasc din toata inima acest gen de melodii (18%).


"Wonderful Christmas Time", cea mai enervanta piesa de Craciun

Clasamentul celor mai enervante cantece de Craciun este dominat de Paul McCartney si "Wonderful Christmas Time", piesa lansata la sfarsitul anului 1979.



Chiar daca este adorat de milioane de adolescenti din intreaga lume, starul canadian Justin Bieber ocupa locul doi in topul celor mai stresante melodii de sezon, cu "Mistletoe", primul single care a promovat unicul sau album de Craciun, "Under the Mistletoe". Din cele 25 piese incluse in poll, "Mistletoe" este singura piesa in prezenta careia niciunul dintre ascultatori nu se simte relaxat.



Pe cea de-a treia pozitie a clasamentului ne intalnim cu "Mistletoe and Wine", melodia cu care Cliff Richard ii "terorizeaza" pe ascultatori de 24 de ani incoace. Procentul celor care considera piesa "extrem de enervanta" este de 56,3%, in timp ce pentru 18,8% dintre cei chestionati melodia este "stresanta". Exista si oameni pentru care colindul lui Richard are un efect pozitiv, 16,3% dintre ei fiind "foarte relaxati" cand o asculta, in timp ce 29,4 sustin ca sunt "relaxati". In schimb, piesa nu are absolut niciun efect asupra a 12,4% dintre cei chestionati.


"White Christmas" domina topul celor mai relaxante piese de sezon

La polul opus, topul celor mai relaxante piese de Craciun este dominat de "White Cristmas"-ul interpretat de Bing Croby. Pe urmatoarele doua pozitii se afla "Winter Wonderland" si "Little Drummer Boy", doua melodii interpretate de Dean Martin, respectiv de David Bowie si Bing Crosby.

"White Christmas" este "extrem de relaxant" pentru 41,2% dintre persoanele chestionate, in timp ce procentajul celor care sunt enervati la culme de aceasta piesa este de doar 5.9%.

In ceea ce priveste piesa care nu ii nu-i influenteaza in niciun fel pe ascultatori, doua treimi dintre cei intervievati spun ca nu simt absolut nimic cand asculta colindul "Sleigh Ride", in varianta celor de la The Ronettes.

Sursa foto: espritwellness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea