Muzica

#sibiu # festival jazz #sibiu jazz festival #festival sibiu

Sibiu Jazz Festival incepe in doar cateva zile

Peste doar cateva zile, Sibiul intra in atmosfera de sarbatoare si incepe sa petreaca pe ritmuri de jazz. Incepe Sibiu Jazz Festival, cel mai vechi eveniment de acest gen din Romania, a ajuns in al patrulea deceniu de existenta! Biletele sunt disponibile la preturi ce variaza intre 40 si 80 lei.

Sibiu Jazz Festival este un eveniment considerat a fi unic in Romania prin prisma longevitatii, dar si a numarului impresionant de celebritati ale genului care l-au onorat cu prezenta.

Ajuns la cea de-a 43-a editie, evenimentul muzical este cel mai vechi festival de acest gen de la noi, precum si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat "Capitala Jazzului" din Romania.

Astfel, incepand de duminica, 12 mai, timp de o saptamana, artisti din opt colturi ale lumii, precursori ai jazzului, iti vor incanta spiritul si te vor convinge de vitalitatea acestui gen muzical. Potrivit iconcert.ro, acordurile fine vor rasuna, timp de trei zile, in Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu, dar pe parcursul saptamanii iubitorii jazz-ului se vor putea bucura de evenimente si in Piata Mare.


Grzegorz Karnas Quintet si Seun Kuti & Egypt 80 vin la Sibiu

Astfel, direct de pe marile scene italienesti, vine un cvartet condus de pianistul de origine chiliana Antonio Flinta. El va performa alaturi de saxofonistul Piercarlo Salvia, contrabasistul Roberto Bucci si bateristul Giuseppe Mavilla. Din Polonia revine pe scena sibiana trupa Grzegorz Karnas Quintet, al carei nume provine de la vocalistul Karnas.

Din Nigeria, vine formatia Seun Kuti & Egypt 80. Show-ul inepuizabilei orchestre nigeriene te va apropia de sursele africane ale jazzului, in configuratii actuale.

Cu acelasi spirit tanar, vine in Romania si pianistul israelian Omri Mor. Repertoriul sau este bogat si cuprinde diverse stiluri, de la muzica erudita si jazzul clasicizat, pana la variantele latino si afro-cubaneze.

Biletele pentru Sibiu Jazz Festival 2013 sunt disponibile in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti) si online pe www.eventim.ro la preturi ce variaza intre 40 si 80 lei.

Surs foto: w.iconcert.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea