Muzica

#eurovision #paula seling #luminita anghel #eurovision 2010 #dan bitman

Romania se retrage de la Eurovision 2012?

Romania s-ar putea retrage din concursul Eurovision 2012 , din lipsa unui buget care sa acopere cheltuielile cu selectia nationala si deplasarea delegatiei in Azerbaijan.


Vestea ca tara noastra ar putea rata participarea la cel mai important consurs muzical din Europa a fost sugerata de reprezentantul salariatilor SRTV in CA al TVR, Sorin Burtea.

Acesta a declarat pentru Ziarul Ring ca postul public de televiziune se confrunta cu probleme de ordin financiar si nu isi permite organizarea unui festival al carui castigator este desemnat, in mare parte, pe vot geopolitic.

Prin urmare, oricat de buni ar fi reprezentantii Romaniei, acestia nu vor putea castiga concursul, deoarece nu ar intuni un numar suficient de mare de tari "aliate".

Romania a participat pentru prima data la Eurovision in anul 1994. Dan Bittman a reprezentat atunci Romania cu piesa "Dincolo de nori". Din 2002, tara noastra a participat neintrerupt la Eurovision, adunand, in total, 12 prezente.

Cele mai bune rezultate inregistrate de Romania la Eurovision au avut loc in 2005 si 2010, cand Luminita Anghel si Sistem, respectiv Paula Seling si Ovi au obtinut locul 3.

Sursa foto: xtester.deviantart.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea