Muzica

# Eurovision 2014 #regulament Eurovision 2014 #jurizare Eurovision #transparenta Eurovision

Regulamentul de jurizare Eurovision 2014 va fi modificat drastic

Regulamentul de jurizare a concursului Eurovision 2014 va fi schimbat, ca urmare a scandalului creat la editia de anul trecut de un coordonator care a acuzat juriul de fals si mituire.

Pentru a evita pe viitor astfel de incidente, European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului Eurovision, a anuntat ca va spori transparenta asupra votului juriului, ale carui note contribuie 50% din scorul final.

Astfel ca, din 2014, numele membrilor juriului vor fi anuntate pe 1 mai si, pentru prima oara in istoria acestui concurs, EBU va divulga si notele juratilor individual, imediat dupa finala. Pana in prezent, numele membrilor juriului erau dezvaluite abia dupa finala.

Aceasta masura vine ca urma a scandalului ce a avut loc in urma cu cateva luni, dupa ce un membru coordonator al unei delegatii a declarat ca multe dintre tarile participante obisnuiesc sa cumpere notele juriului.

Sursa foto: informatia-zilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea