Muzica

#alte-genuri #rock #pop #piesa #artist #melodie #muzica #hip hop

Razbuna-te cu stil, dedica-i "Fuck You" (I)

Ti s-a intamplat vreodata sa te enerveze atat de tare o persoana incat toate injuraturile din lume si toate rudele din arborele genealogic sa nu fie suficiente pentru a te ajuta sa-i prezinti cum se cuvine frustarile pe care ti le provoaca? Sunt sigura ca da.

Si, unde mai pui ca, poate ai dat si peste o persoana intr-atat de lasa, ingrata sau pur si simplu indiferenta incat sa se puna contra pornirilor tale nevrotice de primata acum scapata de la Zoo care simte nevoia sa fie ascultata. Ce poti face in aceasta situatie?


In principiu ai putea sa-ti bagi Parazitii in casti si sa astepti sa te calmezi. Stii insa ca nu va dura mult si vei realiza ca spranceana treamurand nervos pe fata ta nu-ti da pace si incepe sa clipoceasca salbatic. E clar, niste nervisori si frustari tot se mai zvarcolesc prin creierasul tau. Mai bine foloseste-te de interpreti celebri ce au ales sa-si puna nervii pe ritmuri sonore si fa-i o dedicatie speciala.

Ce zici de o melodie care sa se intituleze simplu: Fuck You. Sugestiv nu? Ei bine, nici n-ai idee cati interpreti au ales sa-si numeasca in acest mod melodiile lor pline de ocari. Iata o selectie cu cele mai pasionale produse muzicale marca „Fuck You”.

Archive – "Fuck You"

Este de departe cea mai sugestiva piesa pe care ai putea-o gasi in playlist-ul international pentru demersul tau de-ai face ziua „mai buna” catalizatorului tau de frustrari. Beat-ul este unul sacadat, intr-un acord perfect cu tine. Te face mai increzator si iti da convingerea necesara pentru a merge mai departe. Iar, cand vine vorba de versuri...nu pot spune decat atat: perfecte. In afara de „Cum sa jignesti o femeie” Made by Parazitii, nu cred ca am ascultat o piesa cu un mesaj mai clar si mai bine pus in valoare pe care sa-l poti dedica unei persoane care te-a dezamagit si amagit atata amar de vreme. Pentru a intelege cat mai bine despre ce este vorba, iata o mostra din „cantecel” mai jos.

Can't believe you were Once just like anyone else
Then you grew and became like the Devil himself
Pray to God I think of a nice thing to say
But I don't think I can so fuck you anyway

Bet you sleep like a child with your thumb in your mouth
I could creep up beside put a gun in your mouth
Makes me sick when I hear all the shit that you say
So much crap coming out it must take you all day

Lily Allen – "Fuck You"

Lily Allen, proaspata revelatie a muzicii internationale, m-a impresionat prin stilul original, parca pus pe sotii prin care isi transmite mesajele muzicale. Pe ritmuri jucause, inocente din care ar trebui in mod normal sa tragi concluzii incarcate de inimioare, floricele si alte dulcegarii tipice folosite pentru a transmite iubire, artista insereaza cuvinte nu tocmai flatante si pline de elogiu la adresa unor personaje. De exemplu, in textul "Not Fair", artista se plange cum totul merge bine intre ea si iubitul ei, mai putin partea sexuala si asta pentru ca acesta nu e bun la pat.

Revenind la melodia „Fuck You”, ideea generala este cam aceeasi. Ritmul este unul jucaus si aparent inofensiv, dar versurile acide si pline de ironie il fac pe musteriul tau sa regrete ca a indraznit sa se puna cu tine.

Do you, do you really enjoy
Living a Life that's so hateful?
'Cause there's a hole where your soul should be
You're losing control a bit
And it's really distasteful

Fuck you, fuck you very, very much
'Cause we hate what you do
And we hate your whole crew

So please don't Stay in touch



Lil Kim – Fuck You

Personal, n-am vazut-o pe Lil mai suparata ca in piesa asta. Cineva trebuie sa o fi scos rau de tot dintr-ale ei pentru a o aduce la performanta de a face o declaratie generala pentru  toti cei care au enervat-o, ar fi putut s-o enerveze sau nici macar n-au indraznit. Ritmul este unul ce aduce a hip-hop, probabil un pic mai stilizat, in timp ce mesajul este unul de fata suparata pe toata lumea. Exact atitudinea de care ai tu nevoie pentru a-l trece in banca lui pe individul care te cam irita.

Fuck you This for the hoes that hate
pardon my french I juss wanna say Fuck you
This is for them snakes that smile in ya face
Pardon my french but I just wanna say Fuck you
Go ahead tell them why you mad bcuz u broke and you sad bcuz I aint no body tryna Fuck you

So I just wanna say F.U.C.K you



Eamon – Fuck It (I Don`t Want You Back)

Eamon tocmai ce a lansat piesa ideala pe care ai putea sa o dedici fostei sau fostului. Trebuie sa recunosti ca se intampla de cele mai multe ori ca cei mai multi nervi sau frustrari sa le acumulezi dintr-o iubire neimplinita, neimpartasita sau neinteleasa. Si daca respectiva persoana mai  inseamna ceva cat de cat in viata ta si nu doresti sa o termini chiar definitiv cu ea, iti recomand sa nu-i dedici Fuck You-ul lui Archive si sa te opresti mai degraba asupra celui al lui Eamon. Baiatul se vede ca simte, le zice bine si chiar doreste raspunsuri si drept la replica intr-un fel sau altul, desi pare dur si hotarat sa-ti intoarca spatele. Il ajuta linia melodica care parca tipa: „nu vezi ma doare, fa ceva si schimba situatia daca vrei sa nu mai cred tot ce spun aici.” Ce spune acesta? Vezi mai jos.

See, I dont know why I liked you so much
I gave you all, of my trust
I told you, I loved you, now thats all down the drain
Ya put me through pain, I wanna let u know how I feel

Fuck what I said it dont mean shit now
Fuck the presents might as well throw em out
Fuck all those kisses, they didn't mean jack

Fuck you, you hoe, I dont want you back



Anna David – Fuck You

Anna le zice cum nu se poate mai bine in piesa Fuck You. Gandurile si neimplinirile unei femei care pur  si simplu s-a saturat, incheie o relatie in care a trait cu regrete si incepe sa insire un pomelnic de reprosuri la adresa nefericitului sigur te vor ajuta sa-i transmiti si tu ceva de bine ex-ului care sigur se face vinovat si el de cel putin un pacat savarsit de cel prezentat in poveste.

For all the pain, and all the sleepless nights,
For all the tears, and all the endless fights,
For all the cheating, and for all the times you,
Used me, fell through, weren't true, fuck you. (oh)

For all the times, that you pissed me off, (you pissed me of)
For all the times, you weren't man enough,
For all the times, that you dissed me,yeah,
Forgot me, fell through, weren't true, fuck you. (so fuck you)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea