Muzica

#jazz #johnny raducanu #presa internationala despre johnny raducanu

Presa internationala scrie frumos despre Johnny Raducanu

Decesul surprinzator al maestrului Johnny Raducanu a avut ecou si in presa internationala. Cele mai importante publicatii din lume au scris despre cel supranumit "Mr Jazz of Romania".



Washington Post scrie, intr-un articol dedicat lui Johnny Raducanu, ca artistul era o somitate in jazzul romanesc, dar noteaza si lucrurile care il faceau "uman": comentarii indraznete despre politica, cuvinte licentioase care ii dadeau un farmec aparte, o veselie molipsitoare.

The Huffington Post: "Dumnezeu i-a dat imaginatie, ritm si pasiune. Pasiunea sa pentru jazz a fost extraordinara".

AFP: "A fost cunoscut ca Mr Jazz din Romania. Familia sa are un trecut muzical de secole".

Publicatia ABC din Spania scrie cu parere de rau despre moartea unui mare muzician al lumii, Johnny Raducanu. "Vestea decesului a suscitat o multime de laude si admiratii fata de cel care a fost Mr Jazz", conchide ABC Espana.

ABC News: "Johnny Raducanu a inspirat generatii intregi de muzicieni tineri".

Si cotidianul international La Specula anunta decesul lui Johnny Raducanu, pe care il numeste "cel mai important muzician si promotor al jazzului romanesc".

Decesul lui Johnny Raducanu este mentionat si in presa din Ungaria. Mai multe ziare scriu ca "Romania a pierdut un om de valoare, care nu poate fi inlocuit".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea