Muzica

#halloween #muzica #petrecere #party #playlist

Playlist-ul perfect pentru petrecerea de Halloween

Mai sunt cateva zile pana la Halloween, noaptea libera a spiritelor, costumelor si a tuturor lucrurilor inspaimantatoare. Pentru cei care vor celebra aceasta sarbatoare noi am alcatuit o lista cu cateva piese care nu trebuie sa lipseasca din playlist-ul niciunei petreceri din noaptea de Halloween.

Iata ce ar trebui sa includa playlist-ul pentru petrecerea de Halloween:

Ozzy Osbourne - Bark at the Moon

O lista ca aceasta nu ar fi completa fara cel supranumit Printul Intunericului, adica Ozzy Osbourne. Bark at the Moon a fost inclusa pe albumul cu acelasi nume inregistrat in 1983. Ozzy este, bineinteles, celebru datorita formatiei de heavy metal Black Sabbath, in cadrul careia a activat ca solist vocal, si nu se cuvine sa nu-l includem in lista noastra.


Charlie Daniels Band - Devil Went Down To Georgia


Avem o premiera in aceasta lista, o melodie country pe care nu credeam ca o voi vedea vreodata inclusa in playlist-ul unei petreceri de Halloween. Nu este favorita mea, dar aceasta piesa este, in Statele Unite cel putin, nelipsita din playlist-urile de Halloween, perfecta pentru a-i face pe oameni sa danseze. Charlie Daniels si vioara sa ii va distra chiar si pe cei mai anti-country oameni.


The Alan Parsons Project - The Raven

Nu este ea cea mai infricosatoare melodie, dar este un tribut adus lui Edgar Allan Poe (creator al genului de povestiri scurte si precursor al literaturii moderne de fictiune SF) si reprezinta o alternativa buna pentru celelalte melodii din aceasta lista. The Raven este perfecta de ascultat atunci cand petrecerea este pe sfarsite, iar participantii sunt prea beti ca sa realizeze ce se canta sau suficient de treji ca sa aprecieze versurile luate direct din poemul lui Poe cu acelasi nume.


White Zombie - I’m Your Boogie Man

Trebuie sa recunosc ca nu am ascultat pana acum aceasta melodie, dar cu siguranta va fi ascultata in noaptea de Halloween de cei care vor o petrecere mai hardcore. White Zombie este o formatie infiintata de Rob Zombie, care in prezent cocheteaza cu regia si a realizat filmele Halloween 1 si 2, House of 1000 Corpses sau The Devil’s Rejects.


Creedence Clearwater Revival - Bad Moon Rising

Bad Moon Rising este un hit al anilor ’60 care a ajuns no. 1 in Marea Britanie. Desi nu este o piesa inspaimantatoare, ci mai degraba vesela, este ideala pentru inceputul petrecerii, atunci cand lumea incearca sa se acomodeze (mai ales cu costumul si ceilalti petrecareti costumati) si sa intre in pielea personajelor.


Ray Parker Jr - Ghostbusters

La fel ca si Bad Moon Rising melodia lui Ray Parker Jr – celebra datorita filmului Ghostbusters – este perfecta pentru inceputul petrecerii, atunci cand invitatii sosesc si servesc primul pahar. Ghostbusters merge si la o petrecere de Halloween pentru copii. Si daca doriti un plus de distractie, atunci puteti sa vizionati si filmul.


The Addams Family - melodie generic

The Addams Family a fost un serial de success in anul 1964 inspirat din desenele lui Charles Addams. Familia infricosatoare a mai avut parte de doua ecranizari, in 1991 si 1993, in care au jucat actorii Raul Julia, Anjelica Huston si Christopher Lloyd, plus o multime de seriale si desene animate. Asadar, melodia cu siguranta va fi recunoscuta de toata lumea.


Alice Cooper - Welcome to my Nightmare

Piesa face parte de pe albumul cu acelasi nume al lui Alice Cooper. Este un album concept in care fiecare piesa detaliaza progresiv calatoria intr-un cosmar. Cum sugereaza si titlul, Welcome to my Nightmare, piesa este prima de pe album si conform traditiei americanilor, una nelipsita de la petrecerile de Halloween.


This Is Halloween - Marilyn Manson


In locul vesiunii originale a acestei piese am ales versiunea cantata de Marilyn Manson pentru ca pare mult mai in ton cu sarbatoarea fantomelor si monstrilor. Varianta originala a celor de la Panic! At the Disco este si ea buna pentru un playlist de Halloween, dar varianta lui Manson pare mult mai malefica. Melodia a fost inclusa pe coloana sonora a celebrului film produs de Tim Burton, The Nightmare before Christmas.


Carl Orff - O Fortuna

Toata lumea cunoaste aceasta piesa utilizata in sute de filme horror. Desi melodia este destul de stranie, traducerea in latina nu este chiar atat de infricosatoare. “O destin, esti schimbator ca Luna” nu par a fi cuvinte de infricosat copii sau adultii, dar cum nu prea stie nimeni ce inseamna.


Tubular bells – Exorcistul

Oricine a vazut filmul Exorcistul va aprecia includerea acestui soundtrack in lista noastra. Tubular Bells se face auzit pentru prima data la inceputul filmului cand actrita din rolul principal se intoarce acasa dupa o zi de filmat. Scena este plina de imagini tomnatice cu copii care se duc la colindat. Iti da un fals sentiment de siguranta dupa care vin imaginile rupte din Infern (la propriu) sub forma fetitei posedate.


Warren Zevon - Werewolves of London

Aceasta piesa este cantata de Warren Zevon in colaborare cu tobosarul Mick Fleetwood de la Fleetwood Mac. Werewolves of London va este probabil cunoscuta din cauza folosirii sale excesive in filme. Prietenii vostri se vor astepta cu siguranta ca piesa sa fie ascultata la petrecerea de Halloween, asa ca nu-i dezamagiti.


Bobby Picket - Monster Mash


Monster Mash este o melodie foarte amuzanta din 1962, cantata de Bobby “Boris” Pickett. Intr-un mod ciudat si disperat de revenire, Picket lanseaza in 2005 un spin-off al acestei piese numit Climate Mash, o versiune despre incalzirea globala care a fost postata pe internet de catre organizatia Clear the Air. Uitati de curatarea aerului deocamdata si umpleti-l cu ceata si distractie.


Johann Sebastian Bach - Toccata & Fugue in D Minor


The Toccata & Fugue in D minor este o melodie cantata la orga atribuita lui Johann Sebastian Bach, compusa undeva intre 1703 si 1707. Este una dintre cele mai cunoscute piese cantate la orga si a fost utilizata in filme, jocuri video, muzica rock, ca ringtone pentru telefoane si mai ales pentru sarbatoarea de Halloween. Nu cred ca sunt multe persoane care sa nu fi auzit aceasta melodie.


Michael Jackson - Thriller

Michael Jackson trebuie inclus neaparat in playlist-uri cu piesa Thriller. Melodia a fost al naibii de inspaimantatoare la momentul lansarii si este aproape la fel de inspaimantatoare si astazi. Sunt sigur ca nimeni nu contesta includerea acestei piese pe lista noastra de Halloween si nici incheierea clasamentului cu ea. Sub forma unui scurtmetraj (14 minute), videoclipul hit-ului Thriller a fost lansat pe 2 decembrie 1983 si a costat 500 de mii de dolari, o suma colosala la vremea respectiva pentru un videoclip. Suma fiind uriasa si in ziua de astazi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea