Muzica

#coloana sonora #oscar 2012 #the artist soundtrack #cel mai bun cantec #cea mai buna coloana sonora

Oscar 2012: "The Artist" a castigat trofeul pentru cea mai buna coloana sonora

Cea de-a 84-a editie a premiilor Oscar s-a desfasurat duminica la Hollywood & Highland Center (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

Ludovic Bource a fost recompensat cu Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora , compozitorul francez fiind premiat pentru muzica din filmul alb-negru "The Artist". In cadrul aceleiasi categorii au mai concurat: "The Adventures of Tintin" (John Williams), "Hugo" (Howard Shore), "Tinker Tailor Soldier Spy" (Alberto Iglesias), " War Horse " (John Williams).

De altfel, "The Artist" a fost marele castigator al serii, pelicula primind alte patru trofee Oscar: "Cele mai bune costume", "Cel mai bun regizor", "Cel mai bun film", "Cel mai bun actor" ( Jean Dujardin ).

La categoria "Cel mai bun cantec", la care au fost doar doua nominalizari, castigatoare este piesa "Man of Muppets ", compusa de Bret McKenzie si inclusa pe soundtrack-ul filmului " The Muppets ".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea