Muzica

#angela similea #mirabela dauer #margareta paslaru #jolt kerestely #concert #o viata pentru muzica #muzica usoara #pop

“O viata pentru muzica” - Dinozaurii muzicii usoare strang randurile

Te-ai intrebat vreodata unde-s artistii pe care inainte de ’89 ii auzeai in fiecare zi la radio si la TV? Margareta Paslaru , Angela Similea, Mirabela Dauer, Oana Sarbu, Marina Florea, Dorin Anastasiu, Gabriel Dorobantu …
 
Poate la formol, poate la naftalina, cert este ca au fost resuscitati pentru o seara, pentru spectacolul “ O viata pentru muzica ” dedicat compozitorului Jolt Kerestely , ajuns la varsta de 75 de ani.

Aniversarea lui Kerestely a fost pana la urma doar un pretext inteligent pentru ca publicul sa se reintalneaca cu marile glorii ale scenei muzicale de pe la noi si de a asculta melodiile pe care maestrul le-a incredintat diversilor artisti de-a lungul anilor.

Intrand in incinta Salii Palatului am fost frapat de numarul impresionant de batranei si batranele care au ales sa-si rupa din pensie cateva sute de mii pentru a-i vedea pe cei care le-au marcat tineretea.

Margareta PaslaruM-am asezat lejer in primul rand, unde era mai liber. Pesemne ca nu se vandusera bilete in acest rand, altfel nu-mi explic de ce nu prea era lume in fata. Curand insa au inceput sa migreze oameni din spate catre locurile libere. Brusc, m-am trezit flancat. In dreapta s-a asezat o doamna respectabila, bag seama o fana a slagarelor de alta data. A venit bine pregatita, cu versurile invatate de-acasa si inarmata cu mic aparat foto cu care incerca sa-si imortalizeze preferatii.

In stanga mea s-a asezat un tanar vlastar al patriei, tarat probabil de o mama care a dorit sa-i dea o lectie de muzica.

Sa inceapa distractia!

Dupa gongurile de rigoare se stinge lumina in sala si se asterne o liniste mormantala.  Pret de cateva minute m-am holbat la scena asteptand sa apara cineva. Cineva care s-a dovedit a fi pana la urma prezentatorulOctavian Ursulescu. Ei da, acelasi Ursulescu, cel care in urma cu ani buni prezenta spectacolele de divertisment de pe plaiurile mioritice.  Stilul sau de prezentare a ramas neschimbat: aceleasi clisee, fraze sforaitor de lungi si cateva glumite la care radea doar el.

Corina ChiriacPe partea muzicala am avut parte de un playback de toata frumusetea. Corina Chiriac si Mirabela Dauer au cantat pe langa banda.  In mare artistii au facut show static, limitandu-si miscarile la 2 metri in dreapta, respectiv in stanga lor.

Au existat totusi si cateva exceptii.Adrian Enache,Oana Sarbu, Anca Turcasiu,Loredana Groza s-au miscat mai cu talent. Deh, i-a ajutat varsta si poate si conditia fizica.

De pe scena nu a lipsit nici domnul Marceeeeeeeeeeeeel Paaaaaaaaaavel. Spre deosebire de restul artistilor, Marcel al nostru ne-a chinuit urechile de doua ori: o data singur si o data ajutat de Nico.

Sa nu va inchipuiti ca au cantat doar fosilele. Slava Domnului, au mai fost si artisti care au mai scazut media de varsta, mai precis Catalin Josan si micutaAlina Paun, de altfel revelatia serii din punctul meu de vedere. La doar 13 ani Adina canta de-ntepenesti. Exact asta e cuvantul: intepenesti! Sper sa nu se aleaga praful de talentul ei si sa nu incapa cand o sa creasca pe mana unui producator avid de bani, care s-o transforme intr-o papusa sexuala cu pretentii de star. 

Surprizele serii? Un mare fas!

Gabriel DorobantuAm asteptat cu sufletul la gura si surprizele trambitate deTavi Ursulescu. In afara de cateva distinctii cu care s-a pricopsit Jolt Kerestely, n-a fost mare lucru. Poate doar cateva explozii anemice de confetti si de artificii. 

Pentru piesa de final Ursulescu a sunat adunarea si cu chiu, cu vai a reusit sa stranga pe aceeasi scena pe toti artistii care prestasera pana atunci. 

Toti si-au unit fortele intr-un playback final, din pacate la o piesa in prima auditie. Mai de voie, mai de nevoie, spectatorii, de altfel cuminti in restul concertului, s-au ridicat in picioare si au inceput sa aplaude, invingandu-si durerile reumatice. Bis-ul i-a prins pe cei de pe scena total descoperiti, recurgandu-se la aceeasi melodie pe care o cantasera cu 2 minute inainte.

Sper sa existe si o continuare a acestui spectacol. Nu de alta, dar mi-e dor de Cotabita, Mihai Constantinescu siMadalina Manole
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea