Muzica

#b'estfest 2013 #concerte bestfest 2013 #shadowbox & chimie #east roots

Noi trupe confirmate pentru B’ESTFEST 2013: Shadowbox & Chimie si East Roots

Artistilor confirmati deja in line-up-ul B’ESTFEST Summer Camp li se alatura Shadowbox & Chimie si East Roots. Trupele care si-au anuntat deja prezenta la eveniment sunt: Vita de Vie, Subcarpati, Electric Fence, Coma si Changing Skins. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekendul 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park, Tunari.

Shadowbox s-a format in anul 2010, cand Mihai Iordache (bass), Silviu Badea, Razvan Ristea (tobe) si Rares Bartos (voce) s-au intalnit si au decis sa nu rateze oportunitatea de a face muzica impreuna. Anul acesta trupa l-a cooptat in proiect si pe Codin Oraseanu (Low Freq) care se ocupa de partea de keys and synths. In piesele trupei se regasesc influente muzicale ale fiecarui membru, aceasta creand un sunet electic ce penduleaza intre grime, dub si hip hop.

In perioada 2009-2011, Chimie a facut parte din trupa Specii (alaturi de Dragonu’ si gAZAh), aceasta fiind considerata un adevarat fenomen cultural underground, ce a strans rapid un numar mare de fani, devenind astfel unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale autohtone. Trupa s-a destramat in anul 2012, Chimie dezvoltandu-si cariera solo, pastrand insa si baza de fani din perioada Specii pe care a continuat sa o extinda prin diversitatea stilului abordat. Anul 2012 s-a dovedit a fi unul important pentru cariera sa, Chimie colaborand cu Loredana Groza, sustinand un concert alaturi de aceasta, Gojira, Planet H si Banda Agurida. Totodata, Loredana apare ca invitat pe cel mai recent album lansat de acesta, “De la zei la cimpanzei”. Shadowbox & Chimie vor concerta anul acesta la B’ESTEFST Summer Camp in cea de-a treia zi a festivalului.

East Roots nu este doar o trupa, este un concept. S-a infiintat in 2009 in Bucuresti si s-a afirmat pe scena muzicala romaneasca cu un sound nou, imposibil de etichetat fiindca imbina cele mai surprinzatoare elemente: drum & bass, reggae, ska, dubstep si dancehall cu pasaje de sitar (instrument traditional oriental). In 2012 trupa a lansat primul album din cariera, intitulat "From the east to the west", o combinatie de stiluri specifica trupei ce sparge tiparele si le combina sub acelasi sound general de reggae. Dupa ce a cantat in deschiderea unor trupe precum Dub Incorporation, Gentleman, Alborosie, Dubioza Kolektiv, East Roots va concerta vara aceasta in premiera la B’ESTFEST Summer Camp, pe 6 iulie, in cea de-a doua zi a festivalului. 

B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea