Muzica

#maxim belciug #chitara #alexandria #tulcea

Maxim Belciug sustine noi recitaluri de chitara la Alexandria si Tulcea

In prima saptamana din octombrie, Maxim Belciug va sustine doua noi recitaluri de chitara in tara, in cadrul proiectului Musica Perennis, demarat luna trecuta. Astfel, joi, 6 septembrie 2022, orele 19.00, chitaristul se va afla la Alexandria, pe scena Centrului Multifunctional pentru Tineri, unde va oferi unul dintre acele recitaluri eclectice, de la baroc la tango si flamenco, care i-au adus faima de “chitarist al Incantarilor”. Iar sambata, 08 octombrie 2022, va canta la Casa Avramide din Tulcea, intr-un eveniment programat a incepe la ora 17.00. La ambele recitaluri, intrarea este libera.

 

Supranumit uneori “cea mai solo chitara solo”, Maxim Belciug este – asa cum il descria Virgil Oprina – un nume cunoscut in lumea speciala a chitarei. „Neobosit, implicat in multe proiecte fie ca solist, fie alaturi de alti artisti – instrumentisti sau cantareti – dintre care multi ii datoreaza afirmarea, domnia sa a reusit cu discretie sa-si cladeasca de-a lungul anilor o solida reputatie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate si altruism. Indragostit nu doar de chitara, ci mai ales de frumusetea muzicii ce poate fi impartasita cu acest instrument”, Maxim Belciug cauta mereu „acel repertoriu care nu face apel la chitaristica eclatanta ce esueaza nu de putine ori intr-o sterila gimnastica a extremelor si reuseste un lucru destul de rar intalnit. Si anume asumarea cu naturalete a adevaratei conditii de muzician. Adica a acelui om care, coplesit de dragostea pentru muzica si instrumentul caruia s-a dedicat, are ca unic scop al actului sau artistic aducerea catre public a sentimentelor pe care le-a incercat la contactul cu o anumita piesa muzicala. Ascultandu-l, ai senzatia ca e un om care iti vorbeste despre lucruri pe care le-ai trait si tu candva, dar le-ai uitat.”

Proiectul Musica Perennis este finantat de Ministerul Culturii, in cadrul programului „Acces”, si isi propune sa ofere publicului o serie de 6 intalniri cu magia chitarei si cu valorile perene ale muzicii clasice in 6 orase din sudul tarii, alese dintre cele mai putin norocoase din punct de vedere cultural.

FOTO: lens.com.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea