Muzica

#muzica #trupa #haiducii #lansare videoclip #marian niculae #stefan orfescu #avenue #aero #fara ea

Marian Niculae si Stefan Orfescu aduc un aer nou in pop-rock-ul romanesc

Marian Niculae, de la trupa Haiducii, si Stefan Orfescu, chitaristul trupei Avenue, aduc un aer nou in pop-rock-ul romanesc. Cei doi au lansat de curand un proiect muzical inedit: trupa Aero. Au inregistrat deja doua piese, iar saptamana viitoare vor lansa videoclipul primeia dintre ele - „Fara ea“. 


Povestea lui Marian si Stefan a inceput in 2011, cand, la un concert la Palatul Ghika, au facut un experiment: au cantat impreuna si, dupa reactia publicului, si-au dat seama ca „suna bine“. A urmat un an si ceva de tatonari, pana in decembrie 2012, cand au luat nastere primele piese. Cateva luni mai tarziu, trupa a capatat si un nume: Aero. De ce Aero? Ne spune Stefan Orfescu: „E un nume simplu, direct, usor de retinut, care transmite libertate si optimism. In plus, ne-a placut Aero pentru ca incercam sa aducem un aer proaspat in muzica de la noi“.


Prima piesa Aero - „Fara ea“

Prima portie de „aer proaspat“ se numeste „Fara ea“, piesa cu care trupa Aero a aparut deja in cateva emisiuni tv estivale. „Avem mare incredere in aceasta piesa. Drept urmare, am filmat deja videoclipul impreuna cu o echipa de profesionisti, coordonata de Adrian Citu. Nu vrem sa va dezvaluim prea mult, ci vrem sa va tinem in suspans. Clipul va fi gata in cateva zile si va prezenta o poveste care noua ne place foarte mult si care speram sa placa si publicului“, spun cei doi membri ai trupei.

Piesa transmite un univers plin de emotii, in care multi se regasesc, in care multi isi regasesc ascunse printre versuri bucatele de suflet. Si chiar daca la prima ascultare te cuprind emotiile si zbuciumul dragostei neimplinite, mesajul piesei este totusi unul pozitiv: te bucuri pentru tot, te bucuri pentru lucrurile mici, te bucuri ca ai trait iubirea cu toate lacrimile ei, ca ai cazut in gol si te-ai pierdut ca sa te regasesti.

Piesa „Fara ea“ va fi inclusa pe primul album Aero, album produs cu ajutorul lui Gabriel Baruta la Mosquito Production. Albumul va fi lansat in toamna si va cuprinde si cateva featuring-uri, dintre care baietii ne-au dezvaluit doar unul - Alexandra Ungureanu. Muzica si versurile pieselor sunt semnate de Stefan Orfescu.

Proiectul Aero este cu atat mai curajos, cu cat Marian Niculae si Stefan Orfescu provin din doua medii diferite. Marian Niculae vine dupa o experienta de aproape 13 ani de etno-dance si etno-rock cu trupa Haiducii. Stefan Orfescu, absolvent de Conservator, a cantat cu Mircea Rusu Band, Parlament, Leo Iorga si Schimbul 3. Ulterior, a activat atat ca instrumentist, cat si ca vocal in trupa Avenue, care a avut colaborari cu Alexandra Ungureanu, a cantat in deschidere la Scorpions si Paul Gilbert. Celelalte proiecte ale lui Marian si Stefan - Haiducii, respectiv Avenue - vor merge in paralel cu trupa Aero, fiind, de asemenea, proiecte de suflet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea