Muzica

#Oamenii se fac dor #Madalina Paval #lansare album #album

Madalina Paval, Oamenii se fac dor – un album despre identitate si regasire

Un cadou actual mai ales pentru cei care tocmai descopera efectele magice ale doinei in linistirea sufletului.Prin acest concept, Madalina si muzicienii cu care colaboreaza au adus in contemporan sapte doine despre dor, ce ne vor face sa reevaluam raportul cu traditia, folclorul si ce mai inseamna ele astazi pentru identitatea noastra fragila - dor de Romania, dor de casa, dor de oamenii dragi sau dor de noi insine. Pentru Madalina Paval, dorul si doina nu-s doar vorbe-n vant menite sa starneasca sentimente patriotice - acest album este un proiect despre noi, cei care am uitat de noi, dar vrem sa ne redam noua.

"Oamenii se fac dor canta povestea mea si a ta, si a ta, si a ta, si a ta. Canta povestea asa cum e a fost ea "scrisa" de fiecare dintre noi. Si cum o scriem mai departe, zi de zi, dor cu dor", spune Madalina.

Inspirate din partituri vechi mostenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experiente intime bucovinene (versurile sunt scrise chiar de ea), Madalina Paval vine cu interpretari subtile si eclectice ale doinei care te fac sa te scufunzi in fotoliu, sa inchizi ochii si sa te lasi dus in calatoriile enigmatice ale emotiei. Doinele ei, spre deosebire de cele traditionale, care se canta acappella si se transmit prin viu grai, implica orchestratii complexe, onirice, levantine, bizantine, baroce, cu arome de jazz si beat-uri de azi.

"Uneori ne e dor de o stare. De un el. Sau de o ea. De copilarie. De primul sarut. Sau ultimul. De bunici. De scoala. De acasa. De parinti sau de prietenii plecati sa isi faca un rost si o viata departe de noi. Oamenii se fac dor contine 7 piese, dar nu sunt despre tristete. Dorul romanesc e ceva doar al nostru. Dar ce bucurie ca avem oameni si lucruri de care ni se fac dor. Iar uneori, noi suntem dorul altor oameni. Bucurati-va de dorurile voastre! Ele vin doar ca sa va spuna ca sunteti pe drumul cel bun -iubim, traim, suferim, cadem, ne ridicam si dansam!", mai povesteste Madalina pe Facebook.

Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alaturi de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Opera a Conservatorului din Bucuresti si poate fi ascultat in intregime pe Youtube.

Primul album al Madalinei Paval, Oamenii se fac dor, alaturi de videoclipul-cadou Te cuprind, sunt acum disponibile pe canalul de Youtube Madalina Paval Oficial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului