Muzica

#liam gallagher #oasis #top melodii #top melodii oasis # melodii oasis

La multi ani, Liam Gallagher! Asculta cele mai bune piese Oasis!

Liam Gallagher, britanicul care a devenit faimos alaturi de trupa Oasis, isi sarbatoreste azi ziua de nastere.

Profitam de aceasta ocazie pentru a-i ura "La multi ani" si de va reaminti cateva dintre piesele cu care Oasis a reusit sa impresioneze o lume intreaga.

Supersonic

"Supersonic" este single-ul de debut al celor de la Oasis si figureaza pe albumul "Definitely Maybe", lansat in august 1994.

Piesa a fost compusa si inregistrata intr-o singura zi in studioul londonez The Pink Museum. Este o compozitie semnata de Noel Gallagher, fratele lui Liam si totodata colegul sau de trupa. Desi in Marea Britanie a ocupat un modest loc 31, in SUA a avut parte de o primire mai buna, ajungand pe cea de-a 11-a pozitie a clasamentului Billboard Modern Rock Tracks.



Whatever

Pe acelasi album "Definitely Maybe" gasim si single-ul "Whatever", o piesa care i-a facut pe multi sa afirme ca cei de la Oasis sunt Beatles-ii anilor '90. Melodia a beneficiat si un clip de promovare, filmat in alb-negru.



Some Might Say

"Some Might Say" dovedeste inca o data pasiunea trupei Oasis pentru sonoritatile anilor '60-'70. De data aceasta, se pot observa influente Small Faces si T-Rex. "Some Might Say" a ajuns pana pe locul intai in topurile britanice.



Roll With It

"Roll With It" a avut de o atentie sporita din partea presei dupa ce Food Fecords, casa de discuri a celor de la Blur, a facut o mutare care a declansat asa-zisa "batalie a britop-ului". Astfel, a mutat in mod intentionat data lansarii single-ului "Country House" pentru ca melodia sa concureze cu "Roll With It".

Conflictul dintre Blur si Oasis a fost alimentat si de o serie de replici acide schimbate intre membrii celor doua trupe.



Wonderwall

Am ajuns si la "Wonderwall", poate cel mai indragit cantec din repertoriul Oasis. Piesa a fost un succes in majoritatea clasamentelor si a fost certificata cu platina si aur in Marea Britanie, respectiv SUA.



Don't Look Back in Anger

Lista cele mai cunoscute piese Oasis nu ar fi completa fara "Don't Look Back in Anger", al doilea single cu care trupa s-a cocotat pe locul 1 in topul britanic. In videoclipul piesei, apare actorul Patrick Macnee, faimos in anii '60 datorita rolului din popularul serial "The Avengers".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea