Muzica

#iris #natalie cole #vaya con dios #2009 #octombrie #concerte #recomandari #oldies #alte-genuri #rock #electro #pop

La ce concerte mergem in luna octombrie

Vaya con Dios, ZZ Top , Cesaria Evora, Alphaville sunt doar cateva dintre concertele anuntate pentru luna octombrie la Bucuresti.
 
Pe 1 octombrie ne (re)intalnim cu Cesaria Evora, artista din Insulele Capului Verde, considerata cea mai cunoscuta cantareata de "morna", un amestec de fado portughez si blues. “ Diva desculta ” va canta la Sala Palatului cu casa inchisa, biletele vanzandu-se cu o saptamana inainte de ziua concertului.

Pe 4 octombrie avem la Cluj Napoca un recital semnat Eliades Ochoa, singurul artist adevarat marca Buena Vista Social Club care ne va vizita tara in acest an.
 
Eliades Ochoa este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni cubanezi din toate timpurile, un remarcabil pastrator al muzicii cubaneze traditionale. Concertul de la Cluj Napoca este programat sa aiba loc la Sala Sporturilor. O zi mai tarziu, Ochoa va canta si pentru bucuresteni, show-ul fiind programat la Sala Palatului.
 
 
8 octombrie 2009 este data la care in  Sala Polivalenta din Capitala va rasuna din nou celebrul salut: “Buna seara, prieteni!”. Cristi Minculescu si restul trupei Iris pregatesc un concert extraordinar ce va dura mai bine de doua ore si in care se vor canta melodii de pe toate albumele lansate pana acum. Este primul concert pe care Iris il sustine in Bucuresti, dupa operatia de transplant de ficat la care a fost supus Cristi Minculescu in martie 2009. 

Pentru data de 10 octombrie avem programat un concert dintr-o zona muzicala mai putin mediatizata in Romania: muzica gospel. Jessy Dixon, unul dintre numele legendare ale gospel-ului, va incerca sa cucereasca publicul Salii Palatului cu piese de rezistenta precum "You Bring The Sun Out", "I Am Redeemed”, "The Day You Set Me Free" sau “It's Alright Now".

Tot pe 10 octombrie la Arenele Romane mixeaza Ferry Corsten, unul dintre cei mai buni nume din zona muzicii electronice. Corsten este singurul artist din muzica dance, care a reusit sa se impuna in topurile de specialitate din Marea Britanie, avand in palmares 10 discuri de aur.
 
 
Pe 13 octombrie, grupul belgian Vaya Con Dios va sustine la Sala Palatului un concert acustic de exceptie. Cu influente gipsy, cu voce usor francofona, Vaya Con Dios este una dintre trupele cele mai de succes a anilor ’90. “Nah Neh Nah”, “Puerto Rico”, “What’s a Woman” sunt hituri care nu vor lipsi din repertoriul show-ului de la Sala Palatului.

Daca la Sala Palatului avem muzica din anii ’90, la Sala Polivalenta ne asteapta hituri opzeciste oferite de formatiile Alphaville si Bad Boys Blue.  
 
 
In ciuda crizei economice, festivalul de muzica electronica urbana TM Base se tine si in acest an. “De trei ori mai bun, de 6 ori mai clasic, hotarat sa va fure mintile pentru a douasprezecea oara! Aveti 3 nopti de octombrie pentru a elimina balauri de toate culorile muzicale!”, se arata in  prezentarea de pe site-ul oficial al evenimentului.

Festivalul se desfasoara la Timisoara, in fostele hale Fructus, in perioada 17-19 octombrie.  High Contrast, The Qemists, Ninja Tune, The Ragga Twins, Netik  sunt doar cateva nume care vor veni anul acesta la TM Base.

Palatul Copiilor din Bucuresti gazduieste pe 16 octombrie un concert prilejuit de o lansare de disc. Trooper, una dintre cele mai valoroase formatii rock romanesti isi va lansa albumul ”Vlad Tepes – Poemele Valahiei”, o incercare curajoasa de iesi in fata cu o opera rock. Baietii din Targoviste pregatesc un spectactacol de trei ore, in care ii vor avea drept invitati speciali pe actorul Cristian Sofron si cantareata de muzica populara Maria Dragomiroiu.
 

Trioul rock american ZZ Top isi face de cap la Sala Polivalenta din Bucuresti pe 20 octombrie. Cei trei membri ai trupei sunt usor de reperat atat din cauza aspectului fizic, cat si al muzicii, cantata intr-un stil atat de personal. Cu palariile texane, ochelarii de soare si barbile lungi, Billy Gibbons si Dusty Hill au devenit figuri inconfundabile pe scena rockului american. Singurul membru al trupei care nu are barba poarta, in schimb, numele de... Beard (barba).
 
 

Amatorii de jazz sunt asteptati la Bucharest Masters of Jazz Festival, un festival la care saxofonul, pianul si trompetele sunt puse la loc de cinste. Editia din acest an, programata sa aiba loc in perioada 23-25 octombrie la Sala Palatului, ii aliniaza la start pe: Richard Bona, Eliane Elias Quartet, Power Of Three (adica Chick Corea, Lenny White si Stanley Clarke), Jan Garbarek, Branford Marsalis Quartet, Mike Stern Band, plus invitati speciali (Randy Brecker, Dave Weckl si Chris Minh-Doky).

Punem punct recomandarilor muzicale pentru luna octombrie cu un concert de R&B si soul sustinut de cantareata americana Natalie Cole, fiica marelui Nat King Cole. Natalie Cole are in palmares noua premii Grammy si este cea care ne fermeca in anii ’90 cu single-ul “Unforgettable”, un duet realizat alaturi de tatal sau. Natalie Cole urmeaza sa concerteze la Sala Palatului pe data de 27 octombrie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea