Muzica

#deep purple #jon lord #jon lord a murit #deces jon lord

Jon Lord, fostul clapar al trupei Deep Purple, a murit luni, 16 iulie

Jon Lord, fostul clapar si membru fondator al grupului britanic Deep Purple, a murit luni, 16 iulie, intr-o clinica la Londra. Muzicianul, in varsta de 71 de ani a suferit o embolie pulmonara fatala.

"Cu multa tristete anuntam decesul lui Jon Lord, care a suferit embolie pulmonara fatala, astazi, luni, 16 iulie, la London Clinic, dupa a sustinuta lupta cu cancerul de pancreas", se arata in mesajul posat pe site-ul lui Lord.

Jon Lord a fost co-autor pentru multe din piesele de succes ale trupei Deep Purple, inclusiv al celebrei "Smoke On The Water". Totodata, artistul a colaborat pe parcursul carierei sale cu o multime de trupe si muzicieni de renume, precum Whitesnake, Paice, Ashton&Lord.

Din 1968, trupa Deep Purple a reprezentat un exponent de baza al rockului si stilului heavy metal britanic, iar Jon Lord a fost o prezenta constanta in trupa, pana la retragerea sa definitva, din 2002.

Trupa Deep Purple a vandut peste 150 de milioane de albume pe plan mondial.

Foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea